Sport

Komentari 15

Zidane: Hoće li nas suci htjeti oštetiti? Ma, neće biti nepravde

Zidane: Hoće li nas suci htjeti oštetiti? Ma, neće biti nepravde

Ukoliko budemo mislili da će nam se dogoditi nepravda ili da ćemo biti oštećeni, u problemu smo, zabrljat ćemo, rekao je Zinedine Zidane koji ne vjeruje u priče da Reala više neće biti u Ligi prvaka

Real Madrid i Chelsea prvi kreću u borbu za finale Lige prvaka. Španjolci i Englezi prvu utakmicu polufinala igraju u utorak u Madridu (21:00), a s obzirom na sve što se u nogometnom svijetu dogodilo u proteklih tjedan dana, jasno je da su prva, pa skoro i sva, novinarska pitanja bila usmjerena na te stvari iz kojih se rodila i priča da će se Uefa preko sudaca osvećivati Realu i njegovom predsjedniku Florentinu Perezu koji je stvorio ideju Superlige.

- Sudac će raditi svoj posao, a mi ćemo igrati nogomet. Ukoliko budemo mislili da će nam se dogoditi nepravda ili da ćemo biti oštećeni, u problemu smo, zabrljat ćemo - rekao je Zinedine Zidane koji ne vjeruje u priče da Reala više neće biti u Ligi prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Bilić o Superligi

- Već sam odgovorio na to pitanje. Apsurdno je pomisliti da nećemo biti u Ligi prvaka. Puno se priča, pregršt je teorija, ali budući da se mi ne pitamo o tome ništa, naše je da se fokusiramo isključivo na igru. Moj je stav da svi želimo gledati Real u Ligi prvaka. Naš predsjednik zna što mi je u srcu.

S druge strane, u engleskom "paktu" Chelsea se povukao iz Superlige, a i Thomas Tuchel ne sumnja u poštenje.

- Vjerujem sto posto u suđenje i Uefu, u svakog suca na ovoj razini. Treba nam najbolje suđenje, ali vjerujem da će oni učiniti najbolje što mogu. Ne mislim da postoji prednost ili nedostatak ove vrste za političku raspravu. To mi ne pada na pamet - kazao je Nijemac.

- Kada ste vlasnik kluba, vi donosite odluke i neće ih svi prihvatiti. Volim ovaj sport, igrači su nestrpljivi i potrebna nam je velika podrška u utakmicama koje slijede. Navijači su možda ljuti na odluku i nemam problema s tim, ali ne sumnjajte u ljubav koju imamo prema nogometu makar nisam zadovoljan novom Ligom prvaka. Vidim samo više utakmica u kalendaru i teško mi je biti oduševljen. Svi treneri i igrači imat će isto mišljenje. Liga nacija, Svjetsko klupsko prvenstvo, reprezentacije... Nije to kvalitetnije, već više utakmica. 

Za kraj, može li Chelsea proći Real?

- Dosad smo uvijek dobro izgledali protiv Atletica, Liverpoola, Tottenhama... Sada je na redu Real. Imam osjećaj da u svakoj utakmici možemo igrati na visokoj razini - završio je Tuchel koji je potvrdio da će Mateo Kovačić propustiti prvu utakmicu u Madridu.

Najčitaniji članci