Obavijesti

Sport

Komentari 126

Potjerali Beniteza: Zidane, ti si naš novi trener, ti možeš sve...

Potjerali Beniteza: Zidane, ti si naš novi trener, ti možeš  sve...
5

Na Benitezovo mjesto dolazi jedan od najvećih igrača svih vremena. Zidane, za tebe riječ "nemoguće" ne postoji, rekao je Perez na izvanrednoj 'presici' u Madridu

VIDEO

Real su u povijesti vodila 24 strana trenera. Ali nikad Francuz. Zinedine Zidane krenuo je putem igračkih legendi koji su nakon karijere sjeli na klupu Reala. To su napravili Garcia Remon, Del Bosque, Valdano, Di Stéfano, Miguel Muñoz...

Rafa Benitez proveo je tek četiri nepuna dana u 2016. kao trener Reala. Florentino Prerez smijenio je Španjolca i na klupu postavio Zinedinea Zidanea, dosadašnjeg trenera mlade Realove momčadi, potvrdio je predsjednik kluba na "presici".

VIDEO
VIDEO

Turbulentno je bilo u Madridu tijekom dana. Španjolski mediji poslijepodne su objavili kako je Perez potjerao Beniteza. Real je triput pomicao vrijeme konferencije za medije i bilo je jasno da se sprema nešto veliko. Stiže i potvrda.

- Odlučili smo raskinuti ugovor s Rafom Benitezom - rekao je predsjednik Reala Florentino Perez na izvanrednoj konferenciji za novinare, nakon sastanka s upravom.

- Moram istaknuti kako je Benitez vrhunski profesionalac, ali uprava je odlučila o raskidu ugovora. Na njegovo mjesto dolazi jedan od najvećih igrača svih vremena. Zidane, ti si od ovog trenutka trener Reala - rekao je Perez.

- Ti bolje od ikoga znaš kako je teško voditi momčad poput Reala. Znaš koliko je teška i tvrda ova klupa. Ali za tebe ne postoji riječ "nemoguće" - obratio se Perez Zidaneu.

- Čast mi je i zadovoljstvo da je Zinedine na našoj strani. Ovo je tvoj klub, tvoj stadion, imaš našu punu podršku i povjerenje. Uvjeren sam da će navijači uživati u svakoj utakmici - dodao je Perez .

Real je pod Benitezovim vodstvom u velikim utakmicama slavio tek protiv Bilbaa na San Mamesu. Preostala dva boda osvojio je u dva remija s Altetico Madridom na Calderonu i Valencijom na Mestalli. Španjolcu nije išao u prilog ni odnos s najvećom zvijezdom Reala Cristianom Ronaldom, a nije tajna da se nisu slagali.

Ancelottijev pomoćnik, treća liga pa klupa Reala

Zidane je bio Ancelottijev pomoćnik u Realu i s njim je osvojio Ligu prvaka 2014. godine. Nakon toga vodio je mladu momčad Reala što mu je bio prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

Španjolski savez suspendirao ga je jer je vodio momčad bez licencije, no Zidane su u svibnju 2015. godine vratio s licencijom Uefe i nastavio voditi Real u trećoj ligi.

- Hvala klubu i predsjedniku na ovoj šansi. Nastojat ću da ove godine osvojimo nešto. Moramo to učiniti. Osjećam više emocija nego kad sam dolazio potpisati za Real - rekao je Zinedine Zidane.

- Napravit ću sve za svoj klub - poručio je Zidane , koji će na klupi Reala debitirati 9. siječnja protiv Deportiva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener