Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Zlaja izludio Japance: 'Bili smo sjajni, ali ovo nije sve od nas'

Ne možemo vidjeti realnu sliku protiv Japana. Ali mislim da ima jako puno dobrih stvari za istaknuti. Protiv Islanda smo bili i nervozni zbog prve utakmice, rekao je Zlatko Horvat...

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Japan
Foto: ANDREAS GEBERT
9 komentara

Zlatko Horvat bio je maestralan u pobjedi Hrvatske nad Japanom 35-27. Zlaja (34) kao da proživljava novu mladost, neumorno je trčao kontre i trpao pored nemoćnih Japanaca. Na kraju je utakmicu završio sa osam golova iz devet pokušaja.

- Jako je bitno je što smo mi bili ozbiljni od početka i odradili smo jako dobar start. Bilo je puno jednostavnije držati takav ritam do kraja utakmice. Mislim da je bila dobra obrana. Nije bilo lako protiv brzonogih Japanaca, teško ih je čuvati 1 na 1. Morali smo dosta spajati obranu 2 na 1 i mislim da smo to uspjeli - rekao je Horvat za RTL nakon lagane pobjede nad Japanom.

Hrvatska je u utakmicu ušla ozbiljno bez podcjenivanja, ali i rasterećeno. Nije bilo onog grča kao protiv Islanđana, a kada toga nema, onda smo neumoljivi.

- Ne možemo vidjeti realnu sliku protiv Japana. Ali mislim da ima jako puno dobrih stvari za istaknuti. Protiv Islanda smo bili i nervozni zbog prve utakmice, ali danas smo držali ritam svih 60 minuta i nismo gubili glavu iako nije niti bilo potrebe za tim. Znali smo da se slabije vraćaju u fazi obrane. I to smo iskoristili.

Odmora za Kauboje nema, već u ponedjeljak nas čeka utakmica protiv neugodnih Makedonaca. Kiril Lazarov bit će nam prava opasnost, no ako odigramo na svojoj razni, pobjednik neće dolaziti u pitanje,

- Misli su sada na Makedoniji, moramo se rekuperirati koliko je to još moguće. Sutra nam slijedi borba za nove bodove - zaključio je Horvat koji je sa zabijenih osam golova zaslužio nagradu za igrača utakmice.

Manuel Štrlek počeo je utakmicu na terenu, ali onda ga je Lino povukao na klupu da se malo odmori uoči utakmice protiv Makedonaca. I za to kratko vrijeme uspio je zabiti četiri gola, a sjajno ga je zamijenio i mlađi kolega David Mandić koji je zabio također četiri komada.

- Mislim da smo svi imali raspoređenu minutažu i pokazali smo se u dobrom ritmu. Turnir je dugačak i znamo da će nam trebati svježine. Nema dana odmora i pripremit ćemo utakmicu najbolje što možemo. Pripremiti ćemo taktičke zamisli i siguran sam da ćemo biti na dobrom nivou - kaže Štrlek.

Utakmica protiv Makedonije igra se u ponedjeljak u 18 sati, a to znači da je Kaubojima ostao točno jedan da se odmore i pripreme za novi izazov.

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Message