Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
27 komentara

Izbornik je s devet debitanata stigao do Europskog prvenstva

Hrvatski izbornik morao je poslije Rusije pronaći zamjene za Danijela Subašića i Marija Mandžukića, a na tim su se pozicijama iskristalizirali Dominik Livaković i Bruno Petković...

Split: Slavlje na Poljudu nakon što je Hrvatska pobjedila Mađarsku s velikih 3:0
Foto: Igor Soban/PIXSELL
27 komentara

Zlatko Dalić prije nešto više od dvije godine (7. rujna 2017.) zasjeo je na klupu hrvatske nogometne reprezentacije. I tu je u točno 800 dana napravio čudesan posao.

Prvo se kvalificirao na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, tamo stigao do srebra, a onda ‘vatrene’ poveo i prema Europskom prvenstvu 2020. godine. A Dalić nije imao lagan početak, reprezentaciju je preuzeo prije dodatnih kvalifikacija za Rusiju, pa poslije srebra pomladio svlačionicu.

Hrvatski izbornik u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koristio je 24 nogometaša, a tu se našlo devet debitanata u kvalifikacijskim utakmicama. Ante Čačić na putu do SP-a u Rusiji, pa niti Zlatko Dalić u dodatnim kvalifikacijama nisu koristili usluge Livakovića, Bartoleca, Ćalete-Cara, Perića, Škorića, Barišića, Brekala, Oršića i Petkovića, a svi su oni upisali barem jednu minutu na putu prema nadolazećem Euru.

Marin Leovac ne spada u ovu skupinu debitanata, iako branič Dinama nije upisao niti minute u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Naime, on je jednom (lipanj 2015.) nastupio u službenoj utakmici za Hrvatsku, bilo je to u kvalifikacijama za Euro 2016., kada su Hrvatska i Italija remizirale (1-1) na praznom Poljudu.

HRVATSKA - SLOVAČKA 3-1 Tako se to radi: Vatreni nakon preokreta izborili Euro 2020.!

Ante Čačić u svom je, neuspješnom pohodu (devet utakmica), na SP u Rusiji koristio 24 igrača (Zlatko Dalić je tu još pridodao Rebića i Vlašića), a od tih 26 imena u tekućim kvalifikacijama za Euro nisu sudjelovali Subašić, Ćorluka, Mandžukić (oprostili se od reprezentacije), Vrsaljko, Pivarić i Pjaca (dugo ozlijeđeni), Strinić (ozlijeđen, pa sada bez kluba), N. Kalinić (od Rusije nije u reprezentaciji), te Mitrović, Rog, Čop i Santini kojima Zlatko Dalić ipak toliko ne vjeruje.

Zlatko Dalić morao je poslije Rusije pronaći zamjene za Subašića i Mandžukića. Na tim su se pozicijama iskristalizirali Livaković i Petković, obojica su postali i nezaobilazni članovi početne postave. A ozlijeđene su nam bekove nadomjestili Barišić (više), Leovac (manje) na lijevom, a Jedvaj (više), a Bartolec i Brelalo (manje) na desnom beku.

Nastupili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a nisu u ovima za Europsko prvenstvo 2020. godine (12):
- Ćorluka, Čop, N. Kalinić, Mandžukić, Mitrović, Pivarić, Pjaca, Rog, Santini, Strinić, Subašić, Vrsaljko

Nastupili u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020., a nisu u onima za Svjetsko prvenstvu u Rusiji (10):
- Barišić, Bartolec, Brekalo, Ćaleta-Car, Leovac, Livaković, Oršić, Perić, Petković, Škorić 

Nastupili u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. (24):
- Badelj, Barišić, Bartolec, Brekalo, Brozović, Ćaleta-Car, Jedvaj, L. Kalinić, Kovačić, Kramarić, Leovac, Livaković, Lovren, Modrić, Oršić, Pašalić, Perić, Perišić, Petković, Rakitić, Rebić, Škorić, Vida, Vlašić

 

Naši partneri pišu
Message