Obavijesti

Sport

Komentari 113

Zloglasni vlak krenuo je prema Zagrebu: 'Svi budite u crnom'

Zloglasni vlak krenuo je prema Zagrebu: 'Svi budite u crnom'
3

Ovo nije vlak za zabavu, ovo nije izlet za dječake. Ovo je opasan put, proglas je navijača Ferencvarosa, koji u huliganskom svijetu kotiraju dosta visoko i imaju veliki respekt prema Bad Blue Boysima

VIDEO

Svi trebaju osjetiti da je ovo poseban dan, ovo nije party vlak koji vozi na zabavu! Naglašavamo koliko je važno da se svi tijekom cijelog puta ponašaju odgovorno. Na putu do Zagreba, konzumiranje alkohola je strogo zabranjeno! Neće biti alkohola u buffetu vlaka! Tijekom putovanja lideri skupine će provjeravati da li se svi pridržavaju uputa, a pijani navijači će odmah biti skinuti s vlaka. S prvim kapima alkohola njihovo putovanje za Zagreb prestaje. Prisiljeni smo poduzeti ove korake na temelju iskustva posljednjih godina. Na povratku, naravno, svi se mogu zabaviti i slaviti kako se nadamo, stoji u proglasu navijača Ferencvarosa uoči puta za Zagreb.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Objavljuje FradiMob u Utorak, 6. kolovoza 2019.

Odmah nakon ždrijeba znalo se da je utakmica Dinama i Ferencvarosa istovremeno utakmica i dviju navijačkih skupina, itekako respektabilnih u navijačkom svijetu - Bad Blue Boysa i Green Monstersa. Navijači Ferencvarosa osnovani su 1995., a u međuvremenu su stekli ozbiljan ugled među pripadnicima drugih navijačkih skupina. Velike nerede radili su i na utakmicama protiv Hajduka, a batine su dobili i navijači Milwalla. Za Zagreb su pripremili i specijalni dress code.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Crne majice! Odnosno, crni džemper, vesta, jakna ili hoodica. Mora biti crno. Tko ne dođe u crnoj majici, neće moći ući u vlak. Izabrali smo crnu jer smo sigurni da svi imate barem jednu crnu majicu - stoji u proglasu.

Zloglasni Green Monsteri u Zagreb bi trebali stići oko 18:30 na Borongaj, gdje će ih dočekati policija i odmah sprovesti prema Maksimiru. Samo, uvijek postoji opasnost da netko od mađarskih huligana povuče kočnicu, zaustavi vlak pa da izađu ranije, što je praksa u navijačkom svijetu. 

Navijači Ferencvarosa bili su u sukobu s predsjednikom Gáborom Kubatovom, prijetili su njemu i njegovoj obitelji, baš kao što je bio slučaj s Boysima i Mamićem. Potom se predsjednik zainatio i uslijedila je velika represija, baš kao u Zagrebu. Navijači su morali dati otisak prsta kako bi ušli na stadion, pa je uslijedio, opet kao u Zarebu, bojkot od tri i pol godine. Za to vrijeme najžešći navijači Ferencvarosa nisu odlazili na domaće utakmice. 

- Izgradili su novi stadion i napravljen je obavezni sistem skeniranja. Razgovarali smo s upravom i uspjeli se dogovoriti - rekao je 2017. vođa Monstersa.

Evo gdje gledati utakmicu 3. pretkola LP-a Dinama i Fradija
Evo gdje gledati utakmicu 3. pretkola LP-a Dinama i Fradija

Dogovor je bio da će sektor za najžešće navijače biti izuzet skeniranja, a dio navijača ušao je u odbor za kršenje pravila o ponašanju na stadionu. Također, navijači su obećali pružiti pomoć u smanjenju nasilja na tribinama. Najradikalniji dio navijača smatrala je taj dogovor izdajom i još se nisu vratili na stadion. Njihov stav je da se neće vratiti na stadion dok iz kluba ne ode predsjednik Kubat. 

Green Monstersi će biti smješteni na južnu tribinu maksimirskog stadiona, a imaju i upute za navijanje.

- Navijamo svi zajedno, slijede se upute lidera, nema iskakanja i nema samostalnog navijanja. Svi za Ferencvaros! 

Pokretanje videa...

Dinamo: Trening prije Ferencvarosa 00:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka