Obavijesti

Sport

Komentari 372

Džeko, Pjanić i Vršajević zabili za povijesnu pobjedu na SP-u

Džeko, Pjanić i Vršajević zabili za povijesnu pobjedu na SP-u
13

Igrači Safeta Sušića oprostili su se od brazilskog SP-a pobjedom protiv Irana 3-1. Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević bili su strijelci u zanimljivoj utakmici

VIDEO

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pomogla je Nigeriji da dođe do osmine finala Svjetskog prvenstva. Pobijedila je Iran 3-1 u utakmici u kojoj su "zmajevi" izgledali kao momčad koja treba napadati i loviti rezultat.

Safet Sušić na teren je od prve minute poslao oba Hajdukovca, a Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević dobro su surađivali s Miralemom Pjanićem u prvom poluvremenu. Njih su trojica u dva navrata stvarali dobre situacije za Edina Džeku, ali prvi put bio je blokiran, a drugi put je na ubacivanje Sušića pucao ravno u Alirezu Haghighija

U trećoj situaciji Džeki nije trebala ničija pomoć. Sam je uzeo loptu u 23. minuti i zabio sličan gol kao Neymar nama - lijevom nogom, niskim udarcem s 25 metara. Džeki je to bio prvi gol na SP-u nakon jednog neuspješnog pokušaja protiv Argentine, osam protiv Nigerije i ona dva iz prethodnog paragrafa protiv Irana.

Prečka zaustavila Irance

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iranci su umalo izjednačili već u sljedećem napadu. Na 16 metara sam je ostao Masoud Shojaei i pogodio prečku. Na odbijancu je sam bio Reza Ghoochannejad, ali srećom po BiH, iza posljednje crte obrane, u zaleđu. 

Sve ostalo što se Irana tiče nije bilo ni najmanje opasno za gol Asmira Begovića. Sušićevi igrači kontrolirali su ritam, a u 59. minuti zabili i drugi gol. 

Pjanić za 2-0 na asistenciju Sušića

Iranci su izgubili loptu na svojoj polovici, "zmajevi" došli u situaciju tri na dva, Miralem Pjanić dobio je pravovremenu loptu od Sušića i bez većih poteškoća s lijeve strane prevario Haghighija za 2-0. 

Pjanić, Džeko i ostali poigravali su se s Irancima poslije drugog gola, što je i publika u Salvadoru prihvatila i oko 70. minute počela vikati: "OLE!" na svako dodavanje plavih. 

Privremeno ih je utišao Reza Ghoochannejad. U 82. minuti Javad Nekounam izbjegao je zaleđe i vratio na peterac, gdje Ghoochannejad nije imao pretežak zadatak, nego je smanjio na 2-1. 

A samo minutu poslije pobjegao je Avdija Vršajević. Hajdukovac je ušao s desne strane, zapucao i od stative pogodio dalji kut iranskog gola za prvu pobjedu BiH na Svjetskom prvenstvu.

Što dalje?

Prva pobjeda donijet će barem malo optimizma u redove BiH, ali poslije nastupa na Svjetskom prvenstvu čeka se odluka o ostanku ili odlasku Safeta Sušića

S jedne strane je izbornik koji je uspio odvesti BiH na veliko natjecanje, ali s druge strane sreo se s brojnim kritikama zbog igre i ispadanja već nakon dva kola. Ako ode, nećemo dugo čekati na ime nasljednika jer već u rujnu počinju kvalifikacije za Euro 2016. u kojima je BiH u skupini s Belgijom, Izraelom, Walesom, Ciprom i Andorom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 372
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje