Obavijesti

Sport

Komentari 14

Znate li tko je Mister 222? Sve što niste znali o Španjolcima...

Znate li tko je Mister 222? Sve što niste znali o Španjolcima...
1

Sa Španjolcima se godinama već borimo, tučemo, igramo, pobjeđujemo ih i gubimo, ali baš uvijek kada se nađemo jedni nasuprot drugih možemo garantirati spektakl...

VIDEO

Skrivanja više nema, zaboravite popravne, osminom finala počelo je ono pravo i Svjetsko prvenstvo praktički tek je počelo biti zanimljivo. Koliko je sreća prevrtljiva, a umor i bahatost rade svoje, najbolje su osjetili Danci i Nijemci. Mi smo teže od očekivanog prošli Egipat i u četvrtfinalu morat ćemo se sudariti sa starim prijateljima - Španjolcima. A toj utakmici nekako se najviše vesele Francuzi jer bit će to izravni sudar jedine dvije momčadi koje bi im još mogle poremetiti planove u njihovu domu. Jedan je iz velike četvorke ispao (Danska), a jedan manje ostat će im već nakon četvrtfinala.

Mi i Španjolci znamo jedni o drugima apsolutno sve. Istina, promijenili su se izbornici, nema tu više starih rivala Balića, Metličića i Džombe na jednoj te Ortege, Romera i Barrufeta na drugoj strani. Zanimljivo je i da nema niti jednog Kauboja u španjolskoj ligi, no i dalje ima jako puno suigrača u velikim europskim klubovima. No krenimo redom...

Gonzalo Perez de Vargas (golman, 26 godina) - Jedan od najcjenjenijih mladih golmana svijeta i nominalno prvi golman Španjolske. Uz to, prvi golman velike Barcelone nakon odlaska Šarića. Iako na ovom prvenstvu ne briljira, Perez de Vargas velika je opasnost za Kauboje.

Rodrigo Corrales (golman, 25) - Ovaj mladić, koji, budimo iskreni, izgleda kao gospodin u godinama na dan naše utakmice slavi 26. rođendan. Mi mu želimo svu sreću, no tek nakon utakmice s nama. Rodrigo je Barcino dijete, no posuđen je Wisli u kojoj je stvorio rukometno ime. No Barcelona to nije prepoznala na vrijeme i Corrales je nedavno potpisao ugovor s PSG-om od ljeta 2017. na što su Katalonci potpuno poludjeli.

Angel Fernandez (lijevo krilo, 28) - Igrač Logorna koji je kasno dočekao pravu priliku u reprezentaciji, no u ovom trenutku zamjena je za Riveru. Kada uđe odradi svoje i to je dovoljno da ga ne podcijenimo.

Valero Rivera (lijevo krilo, 31) - Poznato vam je ime i prezime? Nije ni čudno. Otac mu je i dalje poznatiji istoimeni Valero Rivera, današnji trener Katara s kojim je napravio čudo i izbacio Njemačku. Iako više nije mlad, Rivera je u Francuskoj prvo lijevo krilo 'furije' i čovjek koji je zadužen za kontre i sedmerce.

Victor Tomas (desno krilo, 31) - Duša i tijelo ove Španjolske, no isto tako 'ratnik' kojeg su počele mučiti ozljede. Nije puno stariji od Rivere, no iza njega je daleko više nastupa u dresu Španjolske i njegova riječ ima snagu. Nije više tako eksplozivan i minute dijeli s igračem ispod...

David Balaguer (desno krilo, 25) - Momak zbog kojeg Jerko Matulić sjedi na klupi u Nantesu, ali momak zbog kojeg Tomas može odmarati za najvažnije utakmice. U Francuskoj više igra, više trči i više zabija od Victora. A mogao bi i Jerko otkriti kako ga čuvati.

Joan Canellas (lijevi vanjski, 30) - E, sad, je li baš lijevi vanjski ili srednji, ne znamo, no domaćin prvenstva kaže da je lijevi vanjski pa ćemo ga i mi tako voditi. Jako zanimljiv lik. U vrijeme kada je igrao u Madridu Canellas je studirao farmaciju i navodno mu je to jako dobro išlo. A koliko mu je karijere isprepletena s hrvatskim igračima vrlo lako mogao bi već i obući kockasti dres. U Atleticu je igrao s Balićem i Gojunom, u HSV-u s Vorijem, Lackovićem i Duvnjakom, u Kielu opet s Duvnjakom, a sada je u Vardaru s Čupićem, Karačićem i Cindrićem... Prilično dug popis.

Viran Morros (lijevi vanjski, 33) - Kažu da je lijevi vanjski, no nitko se više ne sjeća što je to on igrao u napadu. Obrambeni je specijalac i njegovi izleti u napad velika su rijetkost. Viran je njihov Jakov. Gojun, naravno.

Iosu Goni (lijevi vanjski, 27) - Nešto slično kao Fernadez, no on igra u Francuskoj i na SP-u je kao doma. Nastupa za Pais D'Aix, a do sada je zabio 10 golova iz 21 udarca.

Raul Entrerrios (srednji, 35) - Evo i odgovora na pitanje iz naslova. Ovo je Mister 222. U reprezentaciji je gotovo 14 godina i protiv Hrvatske će odigrati svoju 223. utakmicu za reprezentaciju. I to kao kapetan. Zanimljivo, Španjolci su jedna od rijetkih reprezentacija čiji kapetan nosi traku na ruci. I neka nosi. Raul je srednji vanjski, na prvenstvo je došao ozlijeđen i u prve tri utakmice bio je na tribini. No oporavio se i izbornik ga je pozvao da vodi svoju momčad na putu prema još jednoj medalji. Morao je, ipak je zbog ozljede propustio SP u Španjolskoj 2013.

Dani Sarmiento (srednji, 33) - Još jedan veteran na srednjem vanjskom. Ribera na toj poziciji očito preferira iskusne igrače i zasad mu dobro ide. Nisu izgubili niti jednu utakmicu, a Dani je jedan od razloga zašto je tome tako. Ne luduje više u napadu kao prije, ne gubi tako lopte, no ipak je to igrač s popriličnim brojem utakmica u nogama i kako prvenstvo ide kraju tako se i on teže oporavlja. Prošle godine je iz Barce otišao u Saint-Raphael.

Alex Dujšebajev (desni vanjski, 24) - Još jedan sin slavnog oca u reprezentaciji. Naravno, tata je legendarni Talant Dujšebajev, a sin je na dobrom putu da ugrabi barem mali dio njegove slave. Naravno, nemoguće je dostići oca. Ni on ne može bez Hrvata. U Vardaru igra sa Cindrićem i Karačićem, s kojim se posebno dobro razumije, a iduće godine ide u Kielce Štrleku i Iviću. I naravno - tati Talantu.

Eduardo Gurbindo (desni vanjski, 29) - Još jedan na domaćem terenu. Igra za Nantes s našim Matulićem, na ovom prvenstvu ne zabija puno, tek četiri gola, no zato je najbolji asistent furije s 20 asistencija.

Julen Aginagalde (pivot, 34) - Jel' Aguinagalde ili Aginagalde? Ne znamo, ali na njegovu dresu piše Aginagalde i toga ćemo se držati. Šalu na stranu. Julen je odličan pivot, za mnoge najbolji koji se pojavio posljednjih desetak godina, no neki se ne bi složili. Jer, čovjek ne igra obranu. A kao takav ne može se za ozbiljno ni uzeti njegovo uvrštavanje na tron najboljih. U Kielcu je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, a baš je njegov sedmerac odlučio o povijesnom naslovu. Na ovom prvenstvu ga štede, ne igra previše, muče ga ozljede, no u najvažnijim utakmicama pokazat će što zna. Vjerojatno najvažniji igrač Španjolske.

Adria Figueras (pivot, 28) - Pivot koji u napadu odrađuje posao kada nema Aginagaldea. Igra za Granollers i solidan je na crti, a zna se koliko za španjolske trenere znači pivot.

Gedeon Guardiola (pivot, 32) - Član Löwena i obrambeni sepcijalac, no isto tako iskoristiv i u napadu. Dapače, najbolji španjolski strijelac sa crte. Ima i brata blizanca s kojim je čak i igrao zajedno u Löwenu. No Isaias je nešto ipak skromniji i napustio je Njemačku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe