Obavijesti

Sport

Komentari 52

Zoran Mamić: Arijan Ademi će igrati u četvrtoligašu Kustošiji

Zoran Mamić: Arijan Ademi će igrati u četvrtoligašu Kustošiji
8

Ideja je da Arijan Ademi, s obzirom na njegovo neriješeno stanje u procesu žalbe na suspenziju, ide igrati u četvrtu ligu. Bit će to Kustošija, otkrio je Zoran Mamić

VIDEO

Nogometaši Dinama otišli su na drugi dio zimskih priprema. U Španjolskoj će 'modri' odigrati pet utakmica u 13 dana. Protivnici su Stromsgodset, Pias Gliwice, CSKA Moskva, Liteks i Šahtar.

- U španjolskoj ćemo imati naglasak na taktiku, loptu, disciplinu igre... Pokazali smo i u europskim utakmicama da možemo biti disciplinirani i tome ćemo težiti i u HNL-u. Imat ćemo jake prijateljske utakmice koje će igračima koristiti da vide gdje su i što su. Prvi protivnik je Stromsgodset s kojim igramo već u utorak - najavio je Zoran Mamić tijek priprema u Španjolskoj.

Na put je poveo više igrača no inače, a prvoj momčadi priključili su se i talentirani 'Čileanci'.

- 'Klinci' jako dobro rade, kvalitetni su, imaju dobar karakter i pristup. Vjerujem da ćemo s njima doživjeti jako puno veselja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon suspenzije Ademija, Dinamo najviše problema ima na poziciji defanzivnog veznog igrača.

- Ima raznih upita za naše igrače, puno više no što mi ispitujemo tržište. Zna se da uvijek pratimo što se događa na toj poziciji na kojoj je bio Ademi. Kad bi pronašli nešto što se nama sviđa, odmah bi reagirali. Do sada nažalost nismo uspjeli, a ono što se nama sviđalo bilo je enormno skupo. No igrači koji su tu pokazali su da i kad nema Ademija, mogu igrati jako dobro.

Arijan, dakle, za Dinamo ne smije igrati, no pronašao je novi klub gdje će čekati ishod žalbe na presudu.

- Ideja je da Ademi, s obzirom na njegovo neriješeno stanje, ide igrati u četvrtu ligu. Vjerojatno će ići u Kustošiju. Predali smo sve dokumente u žalbi i sada čekamo.

Za Schildenfelda nema upita

Petar Stojanović jedino je Dinamovo pojačanje u zimskom prijelaznom roku.

- Stojanović se brzo uklopio u momčad, hvata zahtjeve koje postavljamo pred njega i vrlo brzo će pokazati ono što očekujemo od njega.

Prodaju novih igrača u Dinamu ne planiraju, no...

- Ne planiramo mi prodaju, ali prijelazni rok još traje. Nikad se ne zna.

Schildenfeld se oporavio nakon što je pauzirao cijeli prvi dio sezone, no već su se pojavila nagađanja da bi mogao otići.

- Nemam apsolutno nikakvih upita ili naznaka da bi Schildenfeld mogao otići. On je tu i spreman je za igru.

Zdravko i ja funkcioniramo kao i do sada

Kako je Zoranu bez Zdravka?

- Svakodnevno sam s njim, ne dolazi u klub, ali ni prije ja nisam bio po kancelarijama. Normalno mi komuniciramo, komentiramo, tražim savjete od njega... Funkcioniramo kao i do sada.

Glavni konkurenti u lovu za naslov Hajduk i Rijeka znatno su se pojačali u prijelaznom roku.

- Drago mi je da naši protivnici najavljuju lov na vrh tablice. To je dobro za sve nas u nogometu. Stavljaju i sebe pod pritisak i jako se veselim susretima s njima. Naravno, mi želimo osvojiti naslov prvaka. Jako ih repsektiramo, kvalitetni su, dobri, no vjerujem da ćemo mi biti ti koji će dignuti pehar.

Gavranović je stigao u Rijeku, no u Dinamu ne žale što ga nisu 'ulovili' prije njih.

- Prije dvije, tri godine smo razmišljali o njemu, no u tom trenutku nismo to mogli financijski zatvoriti. Sada je imao i tešku ozljedu, no za mene su moji igrači najbolji - zaključio je Mamić i poveo momčad u Španjolsku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje