Obavijesti

Sport

Komentari 10

Zrinjski dobio Velež u derbiju Mostara: 'plemići' opet na vrhu

Zrinjski dobio Velež u derbiju Mostara: 'plemići' opet na vrhu
1

U Mostaru se u subotu odigrao jedan od najvećih derbija bosanskohercegovačkog nogometa. Zrinjski je pod Bijelim brijegom svladao Veleža 2-0 i priključio se vrhu...

VIDEO

U nedostatku napetih derbija ovaj vikend u Lijepoj našoj, naboj na prvoligaškim utakmicama nije trebalo tražiti daleko. U Mostaru je, naime, odigrana jedna od najvećih utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zrinjski je ugostio gradskog rivala Velež i slavio 2-0 pred prepunim tribinama stadiona pod Bijelim brijegom.

"Plemići" su došli do vodstva u 33. minuti kada je Milan Muminović uputio udarac glavom u šesnaestercu gostiju, a Marko Nikolić igrao rukom. Glavni sudac pokazao je na penal koji je smireno realizirao Ivan Crnov, bivši igrač Sesveta i Gorice, za erupciju oduševljenja na tribinama.

Zrinjski je prošle sezone došao do trećeg naslova prvaka BiH, a da je na dobrom putu da i ove sezone učini isto pokazao je i drugi gol Veležu koji je postigao Stevo Nikolić na dodavanje Crnova 20 minuta prije kraja.

- Zabili smo gol u najboljem trenutku. Ova je utakmica pokazala da smo kvalitetnija momčad - rekao je nakon utakmice trener Zrinjskog Branko Karačić, čovjek koji je prošao sito i rešeto klubova iz Hrvatske (Zagreb, Marsonia, Osijek, Slaven Belupo, Cibalia, Slavonac, Šibenik, ponovno Osijek), da bi se zadnjih nekoliko godina skrasio u Hercegovini; prvo u Širokom Brijegu, potom i u Zrinjskom.

Bila je to potvrda 21. pobjeda Zrinjskog u 41. mostarskom derbiju. Rivalstvo ova dva kluba počelo je još 1922., a "plemići" nikad nisu izgubili prvenstvenu utakmicu na svom stadionu. Jedini poraz pod Bijelim brijegom od Veleža u derbijima stigao je u kupu prije točno tri godine.

- Zasluženo smo izgubili. Neki su moji igrači odigrali ispod svake razine. Takvom se igrom ne može pobijediti ovako kvalitetan protivnik - izjavio je Veležov trener Nedim Jusufbegović.

Zrinjski je na vrhu nakon nepotpunog devetog kola Premijer lige BiH s 20 bodova, jednako kao i Široki koji u nedjelju u još jednom velikom okršaju na Pecari dočekuje Sarajevo bivšeg riječkog topnika Leona Benka.

Premijer liga BiH, 9. kolo

  • Zrinjski - Velež 2-0 (Crnov 34', Nikolić 70')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka