Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Žrtve paraolimpijci: Trener je omalovažavao plivače u Riju

I majka jednog od omalovažavanih paraolimpijaca potvrdila je sumnje. Britanski plivački savez odmah je pokrenuo istragu jer se radi o jednoj vrlo delikatnoj situaciji u svijetu sporta

London Paralympic Games - Day 6
Foto: /Press Association/PIXSELL
0 komentara

Izgleda da je, nakon britanskih biciklista i veslača, britanska plivačka paraolimpijska reprezentacija nova žrtva nasilničkog ponašanja u sportu!

Određeni broj paraolimpijaca uložio je žalbu da su bili maltretirani od strane trenera, između ostalog, i na Paraolimpijskim igrama u Riju. Britanski plivački savez odmah je pokrenuo istragu. 

- Plivači su bili omalovažavani, osjećali su se kao da nisu dovoljno vrijedni. Paraolimpijci su slušali kako elitni sportovi ne postoje radi dobrobiti njih samih već samo zbog osvajanja medalja. Postojao i određeni strah kod plivača - otkrila je majka jednog od paraolimpijaca.

Upravo je plivanje bio nauspješniji britanski sport na Paraolimpijskim igrama. Paraolimpijska plivačka reprezentacija osvojila je čak 47 medalja u Riju. Očito je određeni pritisak trenera, bar što se medalja tiče, rezultirao uspjehom, ali ovo nije način.

Svjestan je toga i sam savez. Čelni ljudi saveza u Britaniji odmah su odlučili pokrenuti istragu.

- Neki su paraolimpijci zabrinuti i naša je obveza da pokrenemo istragu u kojoj ćemo biti maksimalno objektivni i početi od nule - izjavili su iz saveza. 

Naši partneri pišu
Message