Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zubac: Poraz od Slovenije bio nam je kao šamarčina. Napunite dvoranu, idemo srušiti Finsku!

Zubac: Poraz od Slovenije bio nam je kao šamarčina. Napunite dvoranu, idemo srušiti Finsku!

Očekuje nas vrlo teška utakmica. Finska nije bez razloga na mjestu kojem je, na prvom mjestu u skupini. Radi se o jednoj stvarno atletičnoj i dobroj ekipi, rekao je izbornik Mulaomerović

VIDEO

 

Iako se nakon teškog 69-97 poraza od Slovenije u Ljubljani nalazi u gotovo bezizlaznoj poziciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima, hrvatska košarkaška reprezentacija bi pobjedom protiv Finske u Rijeci (20 sati) ipak mogla izboriti prolazak u drugi krug i produžiti nadu za sudjelovanjem na svjetskoj smotri.

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Ljubljani 00:50

Nakon pet odigranih kola u skupini C prvoga kruga Hrvatska je posljednja s omjerom pobjeda i poraza 1-4, dok je Finska na vrhu skupine sa 4-1. Hrvatskoj za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje znači i kraj kvalifikacija treba pobjeda protiv Finske te poraz Švedske na domaćem terenu protiv Slovenije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već sam pogled na tablicu pokazuje kako je pred izabranicima Damira Mulaomerovića u nedjelju težak protivnik.

- Očekuje nas vrlo teška utakmica. Finska nije bez razloga na mjestu kojem je, na prvom mjestu u skupini. Radi se o jednoj stvarno atletičnoj i dobroj ekipi - kazao je izbornik Damir Mulaomerović kojemu je i dalje u mislima i loša partija iz Ljubljane u četvrtak.

- Poslije tog poraza moramo pokušati dignuti ekipu, prije svega mentalno, moramo riješiti obranu na 'pick and rollu' i imati veću energiju no što smo imali u Ljubljani. U ta tri-četiri zajednička treninga nismo mogli dosta toga napraviti, ali sigurno ćemo probati energijom i pred svojom publikom u Rijeci doći do pobjede te se nadamo da će Slovenija pobijediti Švedsku. Tih 40 minuta moramo dobro odraditi najprije energetski jer Finska jako atletično i brzo igra, igraju atipičnu košarku i s te nas strane čeka težak zadatak. No, vjerujem u momke da će produžiti nadu.

Izbornik je pozvao i navijače da dođu podržati reprezentaciju u nedjelju:

- Pozvao bih sve gledatelje, sve koji su u mogućnosti da dođu, da nas podižu i da nam time daju dodatni impuls i energiju da zajedno s publikom dođemo do ove vrlo važne pobjede.

Centar Ivica Zubac, koji je nedavno produžio ugovor s Los Angeles Clippersima, vjeruje kako će momčad u Rijeci pokazati puno bolju igru no što je to bio slučaj protiv Slovenije.

- Očekujem puno bolju izvedbu nego protiv Slovenije. Mislim da nam je to svima bio neki šamar i svi smo se probudili nakon te utakmice. Spremili smo se što smo više mogli u posljednja dva dana i idemo na pobjedu, nemamo drugu opciju. Pozivam sve navijače da nam se pridruže, da nas podrže. Utakmica s Finskom sigurno neće biti laka i trebat će nam svaka moguća podrška - najavio je Zubac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u