Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Zubčić ne želi u reprezentaciju sve dok sam joj ja izbornik? A ništa, onda će se načekati...'

'Zubčić ne želi u reprezentaciju sve dok sam joj ja izbornik? A ništa, onda će se načekati...'
6

U finalima poput sutrašnjeg presuđuje momčadska kvaliteta, pojedinci teško mogu dobivati ovakve utakmice jer oni koji to mogu ne igraju kod nas nego u NBA ligi, kaže trener Zadra Veljko Mršić.

VIDEO

Iako je rođenjem Splićanin i veliki navijač Hajduka i košarkaškog kluba Split, čiji je dres uostalom i nosio, a i vodio ih kao trener, Veljko Mršić je prije svega veliki profesionalac koji nema dileme oko toga što bi više volio u sutrašnjem finalu košarkaškog kupa u Omišu – slavlje Zadra ili Splita.

- Profesionalac sam i za mene nema dileme, naravno da ću učiniti sve da mi osvojimo Kup i uveselimo naše navijače i sve nas u klubu – kaže Mršić, koji je, koje li slučajnosti, bio i dio momčadi Splita koja je osvojila zadnji trofej, upravo Kup Krešimira Ćosića, i to baš protiv Zadra u Jazinama 2004. godine.

Zadar uzvratio Splitu: Pojačanje iz NBA-a održalo lekciju košarke
Zadar uzvratio Splitu: Pojačanje iz NBA-a održalo lekciju košarke

No nije ga slavio sa suigračima na parketu, nego kući, ispred TV-a, zbog toga što nije imao pravo nastupa kao kasnije registriran igrač. Vrlo brzo nakon toga karijera ga je odvela u Turski Ülker, nakon čega se opet vratio na Gripe kao trener. Sutra će u Omišu protiv "svog" Splita voditi Zadar u finalu kupa.

- Kao i svako finale koje se igra na jednu utakmicu, tako će i ovo biti neizvjesno. Kup je specifičan, tu nema popravka. Pogotovo kad igraju dvije momčadi koje se dobro poznaju, kao što se mi poznajemo. Prošlog vikenda igrali smo dvije službene utakmice, obje dijametralno suprotne, jednu su dobili oni, drugu mi. U ovoj smo sezoni već odigrali četiri službene i dvije prijateljske utakmice, omjer je tri – tri, i ja i u finalu očekujem neizvjesnu utakmicu dva ravnopravna protivnika. Vidjet ćemo tko će biti mirniji, tko će biti više fokusiran na igru a manje razmišljati o kraju utakmice i trofeju... - kaže Mršić, koji vjeruje kako pitanje pobjednika neće odlučiti ni iskustvo, ni individualna kvaliteta.

- Vjerujem u sustav te da u ovakvim utakmicama presuđuje momčadska kvaliteta. Pojedinci teško mogu dobivati ovakve utakmice, oni koji to mogu ne igraju kod nas nego u NBA ligi. Presudit će momčad, a kvalitetna i dobra momčad izbaci nekog nadahnutog pojedinca kakvih ima i na jednoj i na drugoj strani. Vidjeli ste našu utakmicu protiv Cibone, nije prednost stvorila nominalno najbolja petorka, nego igrači s klupe. Split ima malo više iskustva među igračima koji su osvajali trofeje, poput Ukića ili Babića, ali u finalima odlučuje mirnoća i kolektiv.

Na strani Splita je iskustvo, na strani Zadra individualna kvaliteta, prije svih stranih igrača, ali Mršić smatra kako ipak nema favorita.

- Od kad nema Cedevite kod nas nema favorita, ali u ovakvim utakmicama i ne pobjeđuju uvijek favoriti. I ne samo kod nas, evo, Virtus je s Teodosićem izgubio od Venecije, Maccabi je bio na rubu protiv Hapoel Holona... U kupu je sve moguće – kaže Mršić, koji ni činjenicu da se igra u Omišu ne vidi kao prednost Splita.

Split: Utakmica 18. kola ABA lige, KK Split i KK Zadar
Planinić promašio bacanja za produžetak, Zadar u finalu!
Planinić promašio bacanja za produžetak, Zadar u finalu!

- Oni neće morati noćiti u hotelu kao mi, neće morati ni putovati kao mi, ali nije to neka posebna prednost. I jednima i drugima Ribnjak je nova dvorana, i jedni i drugi morat će se navikavati na viseće koševe...

Zagreb: Trening košarkaške reprezentacije uoči kvalifikacija za EuroBasket

Iskoristili smo prigodu i upitali Mršića, kao izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, da prokomentira izjavu Tomislava Zubčića, koji je kazao da još uvijek može doprinijeti nacionalnoj momčadi, ali kako se u njoj ne vidi dok je Mršić izbornik, i to zbog nekog starog sukoba dok su obojica bili u Cedeviti.

- Ako Zubčić ne želi igrati za reprezentaciju dok sam ja tu, onda će se morati načekati, jer ja planiram ostati još dugo na mjestu izbornika – zaključio je Mršić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe