Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zubčić se razišao s trenerom s kojim je radio od 2003. godine

Zubčić se razišao s trenerom s kojim je radio od 2003. godine

Marko Šuman i Robert Horvat više neće biti trener i serviser našeg Filipa Zubčića, a ime novog trenera naš najbolji skijaš još nije objavio

VIDEO

Priča je počela 2003., dok je još Filip imao deset godina i bio u dječjem skijanju. Marko Šuman ili Šumi, kako ga zovu prijatelji, počeo je raditi s Filipom Medveščaku, a onda i u Končaru. Pet godina kasnije Zubo je krenuo u FIS, a Šumi je tad već potpuno preuzeo brigu o zagrebačkom dečku koji će desetak godina kasnije doživjeti najljepše trenutke karijere. 

Počeci su bili teški, Šumi i Zubo su sami putovali na utrke, Šumi mu je bio i trener, prijatelj, serviser, savjetnik. Pa i kondicijski trener. I zato nikad neće zaboraviti prve bodove u švedskom Areu u sezoni 2014./15. Za vrijeme suradnje sa Šumanom Zubčić se isprofilirao kao jedan od najboljih svjetskih veleslalomaša. Ostvario je tri pobjede u Svjetskom kupu u toj disciplini, još se šest puta penjao na postolje u veleslalomu, a jednom čak i u slalomu. 

Zajedno su prošli uspone i padove, kroz FIS utrke, Svjetska juniorska prvenstva, pa potom probijanje do Svjetskog kupa i u sezoni 2014/2015 ostvarili top 15 plasman u slalomu i top 10 u veleslalomu. U posljednje tri sezone zajedno su ostvarili tri pobjede u FIS Svjetskom kupu i sedam postolja u veleslalomu i slalomu. 

Osvojili su dvije kristalne medalje za dva treća mjesta u veleslalomskom poretku Svjetskog kupa,  zajedno su dodali i jednu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo u paralelnom veleslalomu i uspjeli stići do petog mjesta u ukupnom poretku u sezoni 2020/2021. 

Zubo još nije objavio ime novog trenera, samo da će mu serviser biti Kristijan Krasnić, a u timu je i sestra Tamara Zubčić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu