Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ipak ništa od čuda: Odermatt pomeo sve, Zubčić blizu postolja

Ipak ništa od čuda: Odermatt pomeo sve, Zubčić blizu postolja

Filip Zubčić odradio je dobar posao u drugoj vožnji, ali Švicarac Marco Odermatt odvozio je utrku života (2:12.87). Drugi je bio Loic Meillard, a treći Stefan Brennsteiner. Zubo je završio šesti (+1.33)

Filip Zubčić je osvajanjem šestog mjesta ostvario najbolji plasman u Kranjskoj Gori gdje je u subotnjem veleslalomu do četvrte pobjede u karijeri došao Švicarac Marco Odermatt, koji je time preuzeo i vodstvo u redoslijedu veleslalomaša.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Zubčić 14. u Banskom dan nakon pobjede 00:48

Filip Zubčić je priliku za bolji plasman prvenstveno propustio u prvoj vožnji, u kojoj nije na najbolji način prilagodio svoj stil skijanja pa je njegov zaostatak za vodećim Meillardom bio gotovo jednu sekundu (+0.93). Najbolji hrvatski skijaš bio je bolji u drugoj vožnji, pogotovo u gornjem dijelu staze, te je na kraju popravio svoj plasman i završio na šestom mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjednik Marco Odermatt je nakon četvrtog rezultata u prvoj vožnji sjajno skijao na drugoj stazi i drugoplasiranog sunarodnjaka Loica Meillarda, najbržeg na prvoj postavi, ostavio iza sebe 1.06 sekundi. Treće mjesto je osvojio Austrijanac Stefan Brennsteiner (+1.09), a s druge pozicije nakon prve vožnje Francuz Alexis Pinturault  skliznuo je na četvrto mjesto (+1.11).

Briljantna Shiffrin pomela u 1. vožnji, Popović ostala bez druge
Briljantna Shiffrin pomela u 1. vožnji, Popović ostala bez druge

Pinturault je tako uoči finala Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu izgubio vodstvo u redoslijedu za Mali kristalni globus u veleslalomu te sada za Odermattom zaostaje za 25 bodova. Filip Zubčić je drugu godinu zaredom osigurao treće mjesto među najboljim veleslalomašima svijeta, a teoretski još ima mogućnost osvojiti i Mali kristalni globus jer za Odermattom zaostaje za 99 bodova.

Zubo traži čudo u drugoj vožnji: Konkurenti za mali Globus su ispred, ali još ništa nije gotovo
Zubo traži čudo u drugoj vožnji: Konkurenti za mali Globus su ispred, ali još ništa nije gotovo

Zubčić je u ukupnom redoslijedu na sedmom mjestu sa 642 boda, a vodi Pinturault s 1100 bodova. No, drugoplasirani Odermatt sada zaostaje samo 31 bod za Francuzom, s boljim izgledima da će na završnici Svjetskog kupa na domaćem terenu skupljati bodove i u brzim disciplinama.

U nedjelju je u Kranjskoj Gori na rasporedu pretposljednji slalom u ovoj sezoni, sa startom prve vožnje u 9.30, a druge u 12.30 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. vožnja veleslaloma, Svjetski kup 12.30 sati , Kranjska Gora, Slovenija
Sortiranje događaja
13.27

Posljednji na stazu dolazi Švicarac Loic Meillard koji je odvozio fenomenalnu prvu vožnju. Prednost od 61 stotinke smanjuje već na prvom prolazu, te u drugom dijelu staze puno riskira što ga je koštalo gubitka prednosti. 

Meillard na trećem prolazu povećava zaostatak i u cilj ulazi drugi. 

Odermattovo vrijeme jednostavno je bilo nedostižno. Odvozio je odličnu vožnju dok je naš FIlip Zubčić završio šesti s 1.33 sekunde zaostatka za vodećim.
 

13.23

Najbolji skijaš ove sezone Alexis Pinturault koji je imao drugo vrijeme prve vožnje s 11 stotinki zaostatka iza vodećeg Meillarda kreće niz stazu, ali već nakon prvog prolaza smanjuje prednost u odnosu na vodećeg Švicarca. 

Nakon trećeg prolaza bilo je jasno da Francuz ne može ugroziti Odermatta te u cilj ulazi treći. 
 

13.21

Trećeplasirani austrijski skijaš Stefan Brennsteiner do prvog je prolaza izgubio 29 stotinki. U donjem dijelu staze izgubio je prednost i u cilju završava drugi s 1.09 sekunde zaostatka za vodećim Odermattom koji je odvozio briljantno. 

Zubčić je sada četvrti s zaostatkom od 1.33 sekunde, a ispred njega je Faivre. 
 

13.19

Švicarac Marco Odermatt, drugi u poretku veleslaloma s 525 boda odnosno 39 više od našeg Zube i njegov glavni konkurent u borbi za mali Globus, sjajno je odvozio i u cilju završio prvi s golemom prednosti od 1.18 sekundi. 

Zubčić na trećem mjestu!
 

13.16

Francuz Mathieu Faivre ulazi na stazu s 29 stotinki prednosti, ali uz male probleme na početku  staze smanjuje prednost. U drugom dijelu staze skoro pa isto vrijeme kao i Zubčić, te ipak u cilj ulazi prvi  s 15 stotinki prednosti od Zubčića. 
 

Komentari 18