Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ipak ništa od čuda: Odermatt pomeo sve, Zubčić blizu postolja

Ipak ništa od čuda: Odermatt pomeo sve, Zubčić blizu postolja

Filip Zubčić odradio je dobar posao u drugoj vožnji, ali Švicarac Marco Odermatt odvozio je utrku života (2:12.87). Drugi je bio Loic Meillard, a treći Stefan Brennsteiner. Zubo je završio šesti (+1.33)

Filip Zubčić je osvajanjem šestog mjesta ostvario najbolji plasman u Kranjskoj Gori gdje je u subotnjem veleslalomu do četvrte pobjede u karijeri došao Švicarac Marco Odermatt, koji je time preuzeo i vodstvo u redoslijedu veleslalomaša.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Filip Zubčić je priliku za bolji plasman prvenstveno propustio u prvoj vožnji, u kojoj nije na najbolji način prilagodio svoj stil skijanja pa je njegov zaostatak za vodećim Meillardom bio gotovo jednu sekundu (+0.93). Najbolji hrvatski skijaš bio je bolji u drugoj vožnji, pogotovo u gornjem dijelu staze, te je na kraju popravio svoj plasman i završio na šestom mjestu.

Pobjednik Marco Odermatt je nakon četvrtog rezultata u prvoj vožnji sjajno skijao na drugoj stazi i drugoplasiranog sunarodnjaka Loica Meillarda, najbržeg na prvoj postavi, ostavio iza sebe 1.06 sekundi. Treće mjesto je osvojio Austrijanac Stefan Brennsteiner (+1.09), a s druge pozicije nakon prve vožnje Francuz Alexis Pinturault  skliznuo je na četvrto mjesto (+1.11).

Briljantna Shiffrin pomela u 1. vožnji, Popović ostala bez druge
Briljantna Shiffrin pomela u 1. vožnji, Popović ostala bez druge

Pinturault je tako uoči finala Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu izgubio vodstvo u redoslijedu za Mali kristalni globus u veleslalomu te sada za Odermattom zaostaje za 25 bodova. Filip Zubčić je drugu godinu zaredom osigurao treće mjesto među najboljim veleslalomašima svijeta, a teoretski još ima mogućnost osvojiti i Mali kristalni globus jer za Odermattom zaostaje za 99 bodova.

Zubo traži čudo u drugoj vožnji: Konkurenti za mali Globus su ispred, ali još ništa nije gotovo
Zubo traži čudo u drugoj vožnji: Konkurenti za mali Globus su ispred, ali još ništa nije gotovo

Zubčić je u ukupnom redoslijedu na sedmom mjestu sa 642 boda, a vodi Pinturault s 1100 bodova. No, drugoplasirani Odermatt sada zaostaje samo 31 bod za Francuzom, s boljim izgledima da će na završnici Svjetskog kupa na domaćem terenu skupljati bodove i u brzim disciplinama.

U nedjelju je u Kranjskoj Gori na rasporedu pretposljednji slalom u ovoj sezoni, sa startom prve vožnje u 9.30, a druge u 12.30 sati.