Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Zvali su me riječki Caniggia, a dinamovcima sam uzeo naslov'

'Zvali su me riječki Caniggia, a dinamovcima sam uzeo naslov'
2

Fabijan Komljenović bio je na posudbi iz Dinama u Rijeci, kad im je u travnju 1990. godine zabio i uzeo snove o naslovu prvaka Jugoslavije. U subotnjem derbiju prednost daje Dinamu...

VIDEO

Davor Šuker zabio je za 1-0 i Dinamo je imao dva ključna boda u džepu. No samo nekoliko minuta kasnije Fabijan Komljenović zabija za 1-1. Pravilo je nalagalo da se u slučaju remija izvode penali, a Koma je zabio i penal. Boban i Shala su promašili i Dinamo je izgubio ključne bodove.

- Bio sam Dinamov igrač na posudbi u Rijeci. Veliki sam dinamovac, odrastao sam u Dubravi, cijela moja obitelj su dinamovci, a, eto, na kraju ispada da sam im uzeo naslov - kaže Fabijan Komljenović (49).

U Dinamo je stigao s osam godina, prošao je sve omladinske selekcije, zajedno s Bobanom, Prosinečkim...

- Bilo se teško probiti u prvu momčad i otišao sam u Rijeku. Nisam otišao zbog novca jer njega nije ni bilo, otišao sam jer sam bio otjeran, kao Prosinečki. Htio sam igrati, a u Dinamu me nisu htjeli. Šuker je zabio za Dinamo, ja za Rijeku i, nažalost, uzeo sam Dinamu bodove i naslov u utrci sa Zvezdom.

U rodnoj Dubravi nitko mu nije zamjerio.

- Prijatelji su me razumjeli, rekli su da bi i oni zabili na mom mjestu. U Rijeci mi je bilo odlično, zabio sam blizu 30 golova, a navijači su me zvali ‘riječki Caniggia’. Kako sam se osjećao nakon gola Dinamu? Ha, uvijek je lijepo kad zabiješ, ali ipak je to bio Dinamo. Kad sam zabijao Zvezdi, Partizanu, Hajduku, to je bio poseban gušt, Dinamo je ipak bio i ostao moj klub.

Koma je strijelac i prvoga gola za Hrvatsku na gostovanjima. Bilo je to protiv Slovenije u Murskoj Soboti 1991.

- Boban mi je asistirao i taj gol je ušao u enciklopedije kao prvi gostujući Hrvatske. Bio je to moj prvi i zadnji gol, nikad me poslije nitko nije zvao u reprezentaciju. Igrao sam u Schalkeu, bio kapetan Genka, ali ni Ćiro ni Poklepović nisu se sjetili da me bar pogledaju. Bilo mi je čudno da, kao igrača Bundeslige, nitko ne pita, ne zove... Slaven Bilić je igrao u Karlsruheu, a Schalke je za Karslruhe, primjerice, tad bio kao Dinamo prema Slaven Belupu. Zvali su sedam-osam igrača iz Hajduka. Ali nema veze, zadovoljan sam karijerom - kaže Koma, koji je tog travnja 1990. igrao s Radom Vešovićem, ocem Rijekina igrača Marka.

- Rade je zabio Dinamu prvi gol iz penala.

Dinamo neće izgubiti

Dinamo se podigao i trenutačno igra najbolje u HNL-u. No njima bod ništa ne znači, moraju pobijediti. Da se igra na Kantridi, bilo bi im teže, ovako, mislim da je Dinamo u prednosti i da neće izgubiti, smatra Komljenović.

Brz kao metak

Fabijan Komljenović za Rijeku je dao 30 golova, bio je miljenik Armade, koji su ga zvali Caniggia. Danas je trener u Dinamovoj školi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani