Obavijesti

Sport

Komentari 46

'Zvao sam Dalića, Petković je definitivno igrač za Vatrene...'

'Zvao sam Dalića, Petković je definitivno igrač za Vatrene...'
1

Bjelica je savršen trener, kada je došao on, došli su i rezultati Dinama. A Cerin nema pravo, nitko iz ovog Dinama ne bi mogao igrati u mojoj momčadi koja je '82 osvojila prvenstvo, kaže Ćiro Blažević

VIDEO

Dinamova utakmica me je impresionirala, i što je najvažnije dobio sam dojam da je ova ekipa Dinama, sa ovim trenerom, u stanju  igrati u najvišoj konkurenciji, rekao je Ćiro Blažević u svojoj analizi velikog Dinamovog uspjeha.

- Bjelica je uspio napokon od Dinama napraviti jednu reprezentativno značajnu ekipu gdje imamo pravo očekivati jednu internacionalnu karijeru. To su jučer pokazali, potvrdili i ja sam itekako sretan da moj Dinamo, naš Dinamo ima jednog takvog ozbiljnog konkurenta u ovoj najozbiljnijoj konkurenciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ćiro Blažević o Dinamu 05:16

Sjajna momčad puna sjajnih pojedinaca. U posljednje se vrijeme izdvaja Bruno Petković, napadač kojeg mnogi vide u reprezentaciji kao "novog Mandžukića".

- Maloprije sam razgovarao s Dalićem pa sam mu rekao da je Bruno Petković igrač reprezentativnog formata. Da vam budem iskren, ja se brinem što će biti s reprezentacijom. Otišli su nam toliko važni igrači, ali Petković je razlog mog velikog optimizma. Dalić se u mnogome s tim slaže - rekao je Ćiro pa dao savjet 24-godišnjem napadaču.

- Problem svakog nadarenog igrača, kao što je on, igrati dobro u kontinuitetu. Kvalitetne partije su u psihološkoj domeni i on će morati jako poraditi na sebi. Potvrđivanje je uvjet afirmacije, reputacije, a na kraju i renomea. Prema tome, ja se obraćam u ovom trenutku njemu, Petkoviću Bruni. Sine moj, danas je učinak izvanredni, sutra nikakav. To ne dovodi ničemu, moraš stabilizirati svoju formu da ona bude u kontinuitetu i da ona uvijek daje potvrdu tvojih kapaciteta u svakoj prilici, u svakoj utakmici.

Velikog Dinamovog uspjeha ne bi bilo bez Nenada Bjelice.

- Bjelica je savršen trener. Dinamo dugo vremena nije mogao napraviti internacionalni rezultat i onda je došao Bjelica. Mnogi su bili skeptični i ja sam čekao što će taj trener napraviti. Napravio je sve ono što mu je dalo jedan kredit da mu možemo vjerovati i da budemo sretni da ovu nadarenu mladost Dinamovu vodi jedan tako nadareni trener - rekao je legendarni Ćiro koji nije želio puno prognozirati, ali vjeruje da Dinamo ima što za pokazati u najvećoj konkurenciji na europskoj sceni.

 

Svi bi današnji igrači Dinama imali mjesta u momčadi iz '82, rekao nam je prije utakmice s Plzenom Snješko Cerin, jedan od junaka pobjede Dinama nad Crvenom zvezdom 3-0 u sezoni u kojoj je maksimirski klub osvojio naslov prvaka Jugoslavije. Na klupi je tada bio Ćiro Blažević.

- Joj Crne, budalo moja. Kako si to mogao reći? Ne, on je vas za***avao kad vam je to rekao. To nije ozbiljno, to je vrlo neozbiljno. Ja ću vam sad reći - nijedan ne bi mogao igrati u onoj mojoj ekipi koja je '82. osvojila državno prvenstvo. Nijedan! Usprkos njihovoj velikoj nadarenosti. 

- Navijači? To su najvažniji ljudi u nogometu. Jer mi smo svi radi njih, naša svrha ne postoji bez navijača. Protiv Viktorije sam vidio da su se Dinamovi navijači konsolidirali i da su se toliko radovali i da su spremni i u najtežim trenucima podržati svoju ekipu i tako biti, ono kako vrlo često popularno znamo reći 12. igrač svoje ekipe - završio je Ćiro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener