Obavijesti

Sport

Komentari 4

Zverev dobio kaznu za divljanje, uvjetno dva mjeseca suspenzije

Zverev dobio kaznu za divljanje, uvjetno dva mjeseca suspenzije

Nakon što je izgubio u parovima u Acapulcu, Zverev je prišao stolici suca Alessandra Germanija i razbio reket o nju, te bio vrlo blizu da pritom ozlijedi suca

Upravno tijelo ATP Toura izreklo je trećem tenisaču svijeta Nijemcu Alexanderu Zverevu uvjetnu suspenziju od osam tjedana neigranja zbog razbijanja reketa o sudačku stolicu na prošlomjesečnom ATP turniru u Acapulcu, zbog čega je izbačen s tog turnira. Nakon prvotne informacije koju smo objavili, a bila je pogrešna, Zverev ipak neće morati na hlađenje jer mu je kazna uvjetna. Ona će mu se aktivirati samo ako opet prekrši pravila. U članku se ranije greškom navodilo da je dobio suspenziju od osam tjedana i kaznu od 25.000 dolara.

Pokretanje videa ...

 

Zverev je kažnjen s 20.000 dolara zbog verbalnog zlostavljanja, 20.000 dolara za nesportsko ponašanje i više od 31.000 dolara turnirske zarade, kao i  sve ATP bodove zarađene u pojedinačnoj i igri parova na turniru Abierto Mexicano.

ATP 500 - Abierto Mexicano

Nakon što je izgubio u parovima u Acapulcu, Zverev je prišao stolici suca Alessandra Germanija i razbio reket o nju, te bio vrlo blizu da pritom ozlijedi suca. Udario je reketom nekoliko puta o stolicu, dok je sudac bio vidljivo prestrašen. Vidjela se neugoda na njegovom licu, pokušavao je smiriti podivljalog Nijemca, ali Zverev ga nije doživljavao već je bio u nekom svom svijetu.

ATP 500 - Abierto Mexicano

Na kraju je zbog tog skandaloznog ponašanja zaradio i kaznu kakvu zaslužuje jer ovakvim incidentima nema mjesta u jednom gospodskom sportu kao što je tenis. A Zverev je opet pokazao da mu živci baš i nisu najmirniji. Ispričao se zbog svog divljačkog ponašanja, ali to mu u konačnici nije puno pomoglo. Na koncu svatko snosi posljedice za sebe. 

ATP 500 - Abierto Mexicano