Obavijesti

Sport

Komentari 39

Zvezdaši odbili nositi ukrajinsku zastavu, navijači ih izviždali!

Zvezdaši odbili nositi ukrajinsku zastavu, navijači ih izviždali!

Košarkaši Žalgirisa uoči početka svake euroligaške utakmice imaju praksu razviti ukrajinsku zastavu s natpisom 'zaustavite rat' što su prihvatile i ostale gostujuće momčadi, ali ne i igrači Crvene Zvezde

Košarkaši litavskog Žalgirisa i Crvene Zvezde u Kaunasu igraju odgođenu utakmicu Eurolige. Obje momčadi su izgubile sve šanse za plasman u TOP 8 fazu najjačeg europskog natjecanja pa igraju za prestiž. 

Pokretanje videa ...

Zvezdaši su na početku utakmice doživjeli neugodnu situaciju od strane domaćih navijača. Naime, srpska momčad odbila je u rukama držati ukrajinsku zastavu s porukom 'zaustavite rat' zbog čega su ih glasno izviždali. 

Košarkaši Žalgirisa su zajedno sa sucima držali zastavu kako bi dali podršku ukrajinskom narodu koji proživljavala teške trenutke zbog ruske invazije. To je postalo praksa uoči svake euroligaške utakmice u Kaunasu što su prihvatile i gostujuće momčadi, ali ne i igrači Zvezde. 

Poznato je da Srbija i veliki dio srpskog stanovništva podržava Rusiju, suprotno ostatku Europe, stoga reakcija igrača Dejana Radonjića i nije previše iznenađujuća.