Obavijesti

Studiraj renomirani IT program na RIT Croatia uz stipendiju!

Studiraj renomirani IT program na RIT Croatia uz stipendiju!
1

RIT Croatia, jedini američki koledž na ovim prostorima, ponovno osigurao fond stipendija veći od 2,5 milijuna kuna. Prijavite se do 15. veljače i studirajte u Dubrovniku ili Zagrebu

Jedini američki koledž na ovim prostorima, RIT Croatia (donedavno ACMT), raspisao je natječaj za dodjelu stipendija za upise u akademsku godinu 2014./2015. Fond stipendija iznosi više od 2,5 milijuna kuna. Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Stipendije se dodjeljuju za sva tri američka dodiplomska studija: Međunarodno poslovanje (Zagreb), Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).  

PRIJAVI SE ODMAH JER POSTOJI ROK!
Kao i svake godine, interes studenata za dobivanje stipendije iznimno je velik. Prijave u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2014.
Prijavi se na vrijeme preko OBRASCA ZA PRIJAVU

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na e-mail admissions@croatia.rit.edu, tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite poveznicu STIPENDIJE.

Četverogodišnji stručni preddiplomski studij Informacijskih tehnologija, koji se izvodi u Dubrovniku i Zagrebu, osposobljava studente za perspektivna i u novije vrijeme sve traženija zanimanja iz područja kao što su: administrator sistema, web dizajner, dizajner baza podataka ili programer širokog raspona primjene. Studij je multidisciplinaran i obuhvaća informatičke i poslovne discipline. Tijekom studija stječu se znanja i razvijaju vještine iz dvaju ključnih područja računarstva: razvoj programskih rješenja i administriranje računalnih sustava kao podrška poslovnim procesima tvrtke.

Znaš li da je RIT prvo sveučilište u SAD-u koje je 1992. utemeljilo i osmislilo akademski program Informacijske tehnologije kao znanstvenu disciplinu i profesiju? O tome koliko je kvalitetan ovaj studij govori činjenica da se diplomanti RIT-a u velikom broju zapošljavaju u tvrtkama kao što su Apple i Microsoft. PRIJAVI SE i postani jedan od njih!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poslije uspješnog završetka studija naši studenti stječu dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. Iskustva su pokazala da američka diploma našim diplomantima donosi dodatne mogućnosti povećavajući im mogućnosti da pronađu dobar posao na tržištima diljem Europske unije i svijeta.

Petar Gregović (19) iz Zagreba student je druge godine RIT Croatia na smjeru Informacijske tehnologije: ″Za RIT Croatia odlučio sam se iz više razloga. Ponajprije zbog toga što mi nudi brojne mogućnosti tijekom studiranja, ali i nakon završetka studija. Studij zahtijeva dosta praktičnog rada koji me priprema za prilike u stvarnome poslovnom svijetu. Fokusirajući se na bitno, učimo i radimo kao da smo u stvarnome poslovnom okruženju. Osim toga, poslije završetka studija ostvarit ću pravo na dvije diplome, hrvatsku i međunarodno priznatu američku diplomu koja će mi otvoriti svjetsko tržište rada. Još jedan od razloga zbog kojih sam se odlučio za RIT Croatia jest stipendija, koja mi uvelike pomaže pri pokrivanju troškova studija. Nastavni program studija je opširan i zahtjevan, ali organiziranost programa olakšava uspješno svladavanje potrebnih znanja. Brzo se uči i to mi se sviđa, kao i činjenica da je organiziran po uzoru na američki sustav zahvaljujući kojemu stječemo važnu praksu. Uživam u vremenu provedenom na fakultetu, a uz dobru organizaciju uživam i u dodatnom slobodnom vremenu, što mi također pruža veliko zadovoljstvo.“

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a