Kvinoja će reducirati umor i podići vašu energiju. Preporučuje se da dnevno pojedete jednu i pol šalicu kuhane kvinoje. Dobar je i grčki jogurt, koji pruža dvostruko više proteina od običnog jogurta
Zimi se jede bogatija hrana, ali često ljudi znaju pretjerati pa se zažele nečeg laganijeg, a zdravog i ukusnog. Donosimo recepte za četiri bogate salate koje će vas oduševiti
Proizvodnja badema je odgovorna za devastirajuće požare u Kaliforniji, zbog avokada ljudi ostaju bez pitke vode, a radi kakaa stradava glavni pročišćivač zraka na svijetu - prašuma u Amazoni
Kvinoju nazivaju majkom svih žitarica jer je puna bjelančevina i veliki izvor esencijalnih aminokiselina. S dodatkom brokule, maslinovog ulja i baby špinatom postaje nezaobilazan obrok
Vegetarijanska jela su svakim danom sve popularnija iz razloga što su inovativna i sastoje se od mnoštva interesantnih namirnica koje ljudi rijetko koriste. Vege burger od avokada... Zašto ne?
Lanene sjemenke se čuvaju u hladnjaku jer lako oksidiraju, bućine sjemenke su sjajna zamjena za grickalice, kumin i kardamom su prepuni vitamina te imaju blagotvorni utjecaj na organizam
Muffini, keksi, raskošne salate, pa i burgeri ponekad ne trebaju sadržavati ni trunku mesa ili pšeničnog brašna. Od ječma se radi lažni rižot, pir se melje u brašno, a heljda ide u salate
Nema puno biljki koje su toliko otporne kao kvinoja, a njezin sastav je izvanredan - visoko je nutritivna, bogata proteinima, mineralima i ima vrlo dobar balans aminokiselina
Namirnice bogate antioksidansima poput kvinoje, goji bobica, kelja i chia nazive se i superhranom zbog antikancerogenih svojstava, no niti one nisu dobre za svakoga...