Tech

Komentari 8

40 godina Voyagera: NASA želi poslati vaše poruke u svemir

40 godina Voyagera: NASA želi poslati vaše poruke u svemir

Letjelica Voyager 1 prva je ušla u međuzvjezdani prostor i najudaljeniji je ljudski predmet. Kako bi obilježili 40. godišnjicu lansiranja, NASA vas poziva da mu pošaljete čestitku

NASA želi vašu pomoć. Letjelica Voyager ove godine slavi 40 godina od lansiranja, a NASA je tim povodom organizirala online natječaj u kojem ćete moći svoje poruke poslati Voyageru. Na taj način bi i vaša poruka mogla biti prva na koju će naići neki izvanzemaljci koji će naći našu najudaljeniju letjelicu koja je sada u međuzvjezdanom prostoru. 

Svoje čestitke Voyageru 1 moći ćete poslati preko društvenih mreža, a NASA je objavila kako će ih poslati 5. rujna, na godišnjicu lansiranja sonde Voyager 1.

Kako bi se uključili u natječaj, čestitku morate objaviti do 15. kolovoza preko Twittera, Instagrama, Facebooka, Tumblra ili na Google+ i mora biti duga do 60 znakova s hashtagom #MessageToVoyager. JPL, NASA i Voyagerov tim potom će odabrati svoje favorite, a javnost će potom moći glasovati za najbolju poruku. Pobjedničku poruku potom će lansirati, a dan kasnije ona će stići do letjelice.