Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Agencija za kibernetičku sigurnost: Huawei ne špijunira

Njemačka je prošli mjesec nametnula oštrije kriterije za prodavače koji opremaju mobilne operatere, ali nisu zabranili Huawei, već su umjesto toga poručili kako se pravila odnose na sve dobavljače

5 komentara

Belgijski centar za kibernetičku sigurnost nije pronašao dokaze koji upućuju na to da je kineski telekomunikacijski div Huawei prodavao opremu koja bi se mogla koristiti za špijunažu, poručili su iz te agencije u ponedjeljak.

Agencija, koja izvješćuje belgijskog premijera, bila je zadužena za analizu potencijalnih prijetnji koje predstavlja Huawei, a koji oprema belgijske mobilne operatere Proximus, Orange Belgium i Telenet.

"Do sada nismo pronašli tehničke pokazatelje koji ukazuju u smjeru špijunske prijetnje", rekla je glasnogovornica agencije.

"Nismo još dali konačno izvješće, ali nastavljamo s analizama", dodala je glasnogovornica.

Vodeća tvrtka svjetskog tržišta, Huawei, na meti je kampanje Washingtona koji mu je zabranio pristup 5G mrežama zbog zabrinutosti da je povezan s kineskom vladom te je poručio da i druge zapadne zemlje trebaju blokirati njegovu tehnologiju.

Njemačka je prošli mjesec nametnula oštrije kriterije za prodavače koji opremaju mobilne operatere, ali nisu zabranili Huawei, već su umjesto toga poručili kako se pravila odnose na sve dobavljače.

Velika Britanija javno je kritizirala Huawei da nije uspio riješiti dugoročne sigurnosne probleme u svojoj opremi za mobilne mreže otkrivši pritom nove "značajne tehničke poteškoće".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message