Obavijesti

Tech

Komentari 3

Agrivi osigurao 30,2 milijuna kn za širenje na globalnom tržištu

Agrivi osigurao 30,2 milijuna kn za širenje na globalnom tržištu
3

Novi krug financiranja, kako se ističe, nastavak je vrlo uspješnog razdoblja za Agrivi, tijekom kojeg je zabilježila brzi rast broja klijenata, učvrstila ključne menadžerske pozicije i dobila veću tržišnu prepoznatljivost i zamah

VIDEO

Agrotehnološka tvrtka Agrivi u utorak je izvijestila da je osigurala 30,2 milijuna kuna za daljnje širenje na globalnom tržištu.

Spomenuta će im sredstva, kako ističu, pomoći da prošire svoj tržišni doseg na ključna europska tržišta i SAD.

"Snažan napredak koji smo ostvarili i izvanredni klijenti koje podržavamo pripremili su nas za sljedeću fazu našega rasta", kazao je glavni izvršni direktor i osnivač tvrtke Agrivi Matija Žulj.

Zahvalio je SCV-u, EIF-u, HBOR-u, Fil Rouge Capitalu i AgriTech Hubu na podršci njihovoj misiji da digitaliziraju globalnu poljoprivredu.

"Nedavna događanja diljem svijeta privukla su dodatnu pozornost na prehrambeni i poljoprivredni sektor, pa je zanimanje ulagača za Agrivi golemo zbog čega razmišljamo o produljenju kruga i realizaciji dodatnog financiranja", rekao je Žulj.

Partner u fondu SCV Jure Mikuž je kazao da je tvrtka Agrivi ostvarila dojmljiv napredak od njihovog prvog ulaganja 2016. te su se pozicionirali na karti vodećih svjetskih agrotehnoloških kompanija kao jedna od vodećih platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom.

Mikuž je uvjeren da će sredstva ovog kruga financiranja omogućiti tvrtki Agrivi ubrzanje aktivnosti na više poslovnih područja te tako povećanje doprinosa proizvodnji zdrave hrane.

Izvršni direktor EIF-a Alain Godard je kazao kako je oduševljen kad vidi da EIF-ove strateške kapitalne investicije u Hrvatskoj, u suradnji s HBOR-om, donose rezultate i omogućuju hrvatskim tvrtkama da rastu i natječu se na globalnim tržištima, stvarajući nova radna mjesta i potičući brži gospodarski razvoj.

"Uspjeh tvrtke Agrivi izvrstan je primjer kako se snažan rast i izvoz na svjetska tržišta mogu ostvariti u nišama i sektorima koji do prije nekoliko godina gotovo da nisu niti postojali", istaknula je predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko.

U priopćenju se navodi da je rješenje tvrtke Agrivi jedna od najkompletnijih platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom globalno i pomaže poljoprivrednim gospodarstvima te poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama u ostvarivanju ekonomski i ekološki održive poljoprivredne proizvodnje.

Novi krug financiranja, kako se ističe, nastavak je vrlo uspješnog razdoblja za Agrivi, tijekom kojeg je zabilježila brzi rast broja klijenata, učvrstila ključne menadžerske pozicije i dobila veću tržišnu prepoznatljivost i zamah.

Iz Agrivia navode i kako im je portfelj korisnika znatno narastao i danas uključuje brendove kao što su Nestle, Driscoll’s, Kimberly-Clark i BNP Paribas.

Osim toga, konzultantska tvrtka EY preporučila je rješenja tvrtke Agrivi kao projekt s brzim povratom za sve države koje žele povećati održivost lokalne proizvodnje i smanjiti utjecaj na klimatske promjene.

Agrivi je globalna agrotehološka tvrtka osnovana 2013., ima urede u Londonu, Bukureštu, Zagrebu i Varšavi, i podržava poljoprivredno-prehrambene tvrtke u više od 100 zemalja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu