Obavijesti

Tech

Alfa Romeo Giulia u listopadu dolazi na hrvatsko tržište

Alfa Romeo Giulia u listopadu dolazi na hrvatsko tržište
1

Sa prvim datom listopada na HR tržište dolazi nova Giulia, dugoočekivan novi model marke Alfa Romeo

Giuliu prati do sada neviđeno isčekivanje jer upravo je Alfa Romeo ta marka koja u segmentu srednje klase može napraviti razliku, na način da nudi nešto potpuno novo.

Cijene će biti u rangu sa konkurencijom, koja je posebno oštra u ovom prestižnom segmentu,a od prvih modela koji kreću u prodaju, očekuje se da budu vrlo brzo kod novih vlasnika iz jednostavnog razloga što je ovo automobil koji predstavlja izvorni DNK marke Alfa Romeo, brzina, elegancija, kvaliteta, stil, dizajn.

Od osnovnog modela, sa motorom zapremine 2200 kubičnih centimetara, te sa 150 KS, Alfu odlikuje ekstremna brzina i ubrzanje ;  8,4 sek od 0-100 km/h, te maksimalna brzina od 220 km/h, ponavljamo, osnovni model, dakle najslabiji u ponudi. Svaki sljedeći je također lider u svojoj klasi.

Razina standardne opreme  uključuje četri paketa  (Base, Super, Veloce   i Quadrifoglio) i pet novih verzija motora: 2.2-litrenog dizelskog  motora sa 150 KS i 180 KS (kasnije i 210 KS) u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 brzina ili 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te kao vrh ponude   510 KS  snažna  Nova Giulia Quadrifoglio.

Sve verzije Giulie  imaju  pogon na stražnje kotače  preko vratila od karbonskih vlakana  koji teži samo 7 kg: ovo je izbor  koji jamči vrhunske  performanse,puno zabave i uzbudljiv pogon.  A to je i posveta najautentičnijie  tradicije  legendarnog Alfa Romeo kojemu se  vraća, nakon skoro 30 godina...

Daljnje posebnosti nove Giulie uključuju izvanrednu raspodjelu težine preko dvije osovine (50% sprijeda – 50% straga), sustav ovjesa koji sadrži ekskluzivnu  AlfaLink tehnologiju i najizravniji upravljač u svom segmentu. Osim toga, nova Alfa Romeo Giulia  kombinira izvanrednu učinkovitost motora i uporabu ultralakih materijala, kao što su karbonska vlakna, aluminij, aluminijski kompoziti i plastike, za dobivanje najboljeg omjera mase i snage .

U skladu s Alfa Romeo tradicijom, nova Giulia nudi jedinstvena tehnička rješenja. Više sofisticirane značajke uključuju integrirani sustav kočenja (IBS) za znatno smanjenje  put kočenja - od 100 km / h do 0 ° C u 38,5 m za Giuliu i 32 m za Quadrifoglio Verde verziju – zatim  aktivni ovjes  za  iznimnu udobnost. Ekskluzivno na Quadrifoglio verziji, pruža izvanrednu raspodjelu momenta između dva kotača na stražnjoj osovini, a AlfaTM Active Aero Splitter aktivno upravlja Downforce-om  pri visokim brzinama.

Što se tiče stila, nova Giulia izdvaja se prepoznatljivim talijanskim dizajnom, koji se izražava kroz besprijekorni  smisao razmjera, na temelju tehničke arhitekture, sofisticirane jednostavnosti i kvalitete površine, i iznutra i izvana. Izvana, nova Giulia je monumentalana i podsjeća na veliku mačku a interijer je dizajniran kako bi obuhvatio  vozača, s naglaskom na potonje u cijelosti.

Dizajn, tehnika i tehnologija su točno određena svojstva nove Giulie. Ono što je čini pravim Alfa Romeo-m su prema tradiciji  srca koja tuku ispod poklopca motora. Od 510 KS  2,9-litreni V6 turbo motor čini Quadrifoglio verziju najmoćnijom Alfom   za cestu koju su ikada izgradili. Štoviše, svi motori u rasponu su aluminijski četiri-cilindarski (osim Quadrifoglio Verde -   6 cilindarski) a svi utjelovljuju  ono najbolje u vožnji  - performanse, komfor i osmjeh na licu vozača!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama