Tech

Komentari 15

Audi Q3 Sportback je šminker za kojim se stalno okreću glave

Audi Q3 Sportback je šminker za kojim se stalno okreću glave

Q3 je u verziji s kupeovskim stražnjim dijelom zgodna alternativa za klasični Q3. Odlično izgleda, pogotovo u kombinaciji s velikim naplatcima i S-line+ paketom opreme

Ljudi vole SUV-ove, a oni kojima oni nisu dovoljna “šminka” imaju sve veći izbor takozvanih kupe SUV-ova. Među njima je od nedavno i ovaj atraktivni Audi.

Sportback za dvadesetak tisuća kuna od klasičnog Q3 nudi atraktivniji izgled nauštrb nešto manje prostora za glavu na stražnjim sjedalima. Prtljažnik je jednak kao u Q3 i u njega stane raskošnih 530 litara. Izgled je u kombinaciji s plavom bojom, S-line+ vanjskim paketom i naplatcima promjera 19 cola zaista fantastičan i ovaj Q3 je auto za kojim se okreću glave. 


I unutrašnjost izgleda vrhunski s digitalnim instrumentima, velikim dodirnim zaslonom, vrhunskim materijalima i S-line+ ukrasima. Ergonomija je besprijekorna, oprema izuzetno bogata a posebnu pohvalu zaslužuju sjedala. Sve ovo naravno i prilično košta pa se cijena s početnih 322.995 kuna za osnovni dizel s automatikom povećala za gotovo 120 tisuća kuna. 


Iako izgleda spektakularno i brzo, pod poklopcem je osnovni dizelski motor sa 150 KS. Dovoljno, no dojam je da se Q3 Sportback mnogo bolje “osjeća” s nekim snažnijim motorom. Također, buka pri naglim ubrzanjima mogla bi biti malo manja. U vožnji zavojima je Sportback dobar kao rijetko koji drugi SUV, a pri laganom krstarenju pruža vrhunski komfor. Uz razumnu potrošnju koja je na testu iznosila 6,9 l/100 kilometara.