Obavijesti

Tech

Komentari 40

Brzo, brže, Xiaomi: Novi 11T Pro ima punjač od 120W, od nule do 100 posto puni se za 17 minuta

Brzo, brže, Xiaomi: Novi 11T Pro ima punjač od 120W,  od nule do 100 posto puni se za 17 minuta
10

Kineski div predstavi je novu 11T seriju telefona, a Pro dolazi sa brzim Snapdragonom 888 i kamerom od 108 megapiksela s gomilom detalja fokusiranih na snimanje videa, ali i impresivnom tehnologijom punjenja

VIDEO

Impresivno punjenje od čak 120W jedna je od najatraktivnijh značajki novog Xiaomijeva telefona 11T Pro kojeg je kineska kompanija predstavila danas. Punjač, koji dolazi s telefonom u kutiji, što je sve rjeđa pojava danas, omogućuje da se telefon od nule do 100 posto napuni za 17 minuta, kažu iz Xiaomija. Pritom treba istaknuti i da 11T Pro ima veliku bateriju od čak 5000 mAh.

Odnosno, ako imate samo 10 minuta za punjenje, to će vam osigurati 5 sati korištenja navigacije ili 2 sata snimanja FullHD videa. Uz 11T Pro, Xiaomi je predstavio i 11T, telefon koji dolazi s nešto slabijim punjačem od 67W, no to je i dalje iznimno brzo i daleko od brojnih rivala na tržištu.

Iz Xiaomija kažu da su to postigli inovativnim tehnologijama poput dvostrukog punjenja, dvojne strukture baterije, MTW, primjene grafena u Li-ion bateriji te tehnologije Mi-FC. A za one koji se pitaju je li ovako snažan punjač siguran, navode da je sigurnost baterije zajamčena certifikatom TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System Certification.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

11T Pro dolazi sa 6,67-inčnim AMOLED ekranom koji podržava 120 Hz osvježenje slike, a zaštićen je Gorilla Victus slikom te podržava Dolby Atmos podrškom i zvučnom kulisom s Harman Kardon potpisom na stereo zvučnicima.  

Xiaomi 11T Pro je opremljen trostrukom kamerom sa širokokutnom lećom rezolucije 108 MP, 2x telemakro lećom te ultraširokom 120° lećom. Tu je one-click AI Cinema modo, 8K snimanje i HDR10+. Jedna od glavnih značajki je video sa Cinemagic tehnologijom, odnosno algoritmima koji nude niz efekata za snimanje filmova. Istaknuli su i fokusirano snimanje zvuka, što je također tehnolgija koju smo prije par godina vidjeli na HTC-ovim telefonima. Prednja kamera snima fotografije od 16 megapiksela.

Telefon pogoni novi Snapdragon 888, a dolazit će sa 8/128, 256 GB memorije ili 12/256 GB memorije. Koštat će 649, 699 i 749 eura. Dolazit će u sivoj, bijeloj i dvobojnoj varijanti, sličnoj onome što smo vidjeli i kod Huaweija. 

Xiaomi 11T razliku je se po nešto slabijem čipsetu Mediatek Dimensity 1200, a i dolazit će u varijanti sa 8 GB i 128/256 GB memorije. Baterija je jednakog kapaciteta, ali kao što smo spomenuli, punjenje je nešto sporije. On će koštati 499 i 549 eura.

Uz njih, Xiaomi je predstavio i novi Xiaomi 11 Lite te tablet Pad5 i druge iOT uređaje.

Predstavljajući nove telefone iz 11T serije, Xiaomi se u srijedu pohvalio kako su najpopularniji proizvođač u Europi, ali i u cijelom nizu država, među kojima je i Hrvatska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje