Obavijesti

Tech

Komentari 4

Cure detalji: Uz novi Note 20, Samsung će otkriti i puno bolji preklopni Galaxy Fold telefon

Cure detalji: Uz novi Note 20, Samsung će otkriti i puno bolji preklopni Galaxy Fold telefon
1

Galaxy Z Fold2 donosi veći prednji ekran i dorađeni dizajn, Note 20 ima S Pen olovku koja služi i kao laserski pokazivač, a Samsung će sljedeći tjedan, očekuje se, predstaviti i novi tablet i sat

VIDEO

Pred nama je jesenska sezona pametnih telefona, a Samsung je prvi od divova koji će otkriti svoje adute. Sljedeće srijede tako bi trebali vidjeti nove uređaje iz Galaxy Note 20 serije, ali i novi preklopni Fold mobite. Očekuje se ukupno pet uređaja, kako je još prošlog tjedna najavio Samsungov TM Roh.

Uz to što iz raznih izvora cure detalji o samim uređajima, Samsung je i sam objavio teaser video koji otkriva obrise telefona, sata, tableta i slušalica. 

Što se Notea tiče, manji Note 20 trebao bi imati 60 Hz ekran, a veći Note 20 Ultra panel s osvježenjem od 120 Hz. Zahvaljujući brojnim glasinama, zna se da bi Note 20 trebao pogoniti Snapdragon 865 i Exynos 990 čipset. Manji će Note imati 8, a veći 12 GB RAM-a, dok će Note 20 imati 20 imati 128 GB memorije, a Ultra 256 ili 512 GB kapaciteta. 

Baterije bi trebale nuditi 4300 i 4500 mAh, a oba će telefona podržavati brzo i bežično punjenje. 

Ono gdje se najviše razlikuju su kamere. Note 20 će koristiti sustav senzora od 12 megapiksela, 64 (telefoto) megapiksela i 12-megapikselnog širokokutnog senzora s dodatnim TOF senzorom. Ultra bi pak trebao imati gotovo jednak sustav kamera kao i S20 Ultra. Tu bi trebali imati glavni senzor od 108 megapiksela, 13 mpx telefoto senzor, 12 mpx širokokutni senzor te senzor za laserski fokus. No, Samsung će sada 100x zumiranje ograničiti na 50x. Ultra bi također trebao podržavati i 8K snimanje videa. 

Karakteristična za Note seriju je i S Pen olovka koja će se sada moći koristiti kao 'laserski pokazivač' na ekranu Note telefona. Korisnici će moći sami podesiti brzinu, veličinu i boju samog znaka. 

Više detalja o početku prodaje i cijeni znat će se na samom lansiranju uređaja, ali očekuje se početna cijena od 999 eura. Najskuplji Ultra bi trebao koštati 1449 eura, za verziju sa 512 GB memorije.

Novi Z Fold2 bi trebao zadržati preklopni mehanizam kao i na prvoj generaciji. Kamere su sada 'probušile' ekran, a tanji su i rubovi oko ekrana, što znači da je i vanjski ekran veći te bi mu dijagonala trebala biti 6,23 inča. Unutarnjem ekranu dijagonala je 7,7 inča. Novi bi telefon trebao dobiti i Snapdragon 865 te bateriju od 4365 mAh s podrškom za 15W bežično punjenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...