Obavijesti

Tech

Komentari 2

Direktor TikToka podnio ostavku

Direktor TikToka podnio ostavku

Trumpov kabinet traži od TikTokovog vlasnika, kineskog ByteDancea, da do sredine rujna proda TikTokovo američko poslovanje američkoj tvrtki i da dovrši primopredaju i ugasi njegove poslove izvan SAD-a

VIDEO

Izvršni direktor popularne kineske aplikacije TikTok Kevin Mayer podnio je ostavku u kontekstu pritiska kabineta američkog predsjednika Donalda Trumpa na kompaniju i optužbi da predstavlja prijetnju za nacionalnu sigurnost SAD-a.

TikTok korisnicima omogućuje kreiranje kratkih videozapisa, često s osnovnim efektima i glazbom, a postao je značajan izvor napetosti između Kine i SAD-a.

Trumpov kabinet traži od TikTokovog vlasnika, kineskog ByteDancea, da do sredine rujna proda TikTokovo američko poslovanje američkoj tvrtki i da dovrši primopredaju i ugasi njegove poslove izvan SAD-a do studenoga.

Trump prijeti TikToku: Sad se javio i Twitter koji ih želi kupiti
Trump prijeti TikToku: Sad se javio i Twitter koji ih želi kupiti

Microsoft je već krenuo u pregovore a interes su pokazali i Oracle i Twitter.

Mayer je svojedobno bio izvršni direktor Disneyja a TikToku se pridružio tik prije no što se kompanija našla u žarištu sukoba dva vodeća svjetska gospodarstva.

Amerikanac je bio ključni element TikTokovog protuargumenta da tvrtka funkcionira na lokalnom principu i da nije alat kineske vlade kojim će se manipulirati za potrebe skupljanja podataka o korisnicima.

- Svjesni smo da je politička dinamika u proteklih nekoliko mjeseci značajno promijenila opseg Kevinove uloge u predstojećem razdoblju i u potpunosti poštujemo njegovu odluku - kazao je glasnogovornik TikToka.

Američka vojska već je zabranila upotrebu aplikacije a zabra

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama