Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Draga, napravio sam si robota od sedam tona, ima i kokpit...

Iako izgleda nevjerojatno, ne služi samo za gledanje. Naime, robot bez problema pomiče ruke i prste, gornji dio tijela, a može hodati i unaprijed i unatrag.

Sakakibara Kikai's engineer Go Sakakibara poses with the bipedal robot Mononofu during its demonstration at its factory in Shinto Village
Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
8 komentara

Mislim da je ovo najveći robot kojim se može upravljati, a da je k tome inspiracija za njega došla iz crtića, rekao je japanski inženjer Masaaki Nagumo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Reuters/24sata

U selu Shinto u Gunmi u Japanu predstavljen je robot LW-Mononofu. Razvila ga je tvrtka Sakakibara Kikai, poznata po proizvodnji poljoprivrednih strojeva. Napravljen je po uzoru na Nagumovu omiljenu crtanu seriju “Mobile Suit Gundam”, koju je obožavao u djetinjstvu. Robot teži sedam tona, a visok je osam i pol metara. Sadrži i kokpit, u kojem su monitor i ručica kako bi se lakše moglo upravljati robotom.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Iako izgleda nevjerojatno, ne služi samo za gledanje. Naime, robot bez problema pomiče ruke i prste, gornji dio tijela, a može hodati i unaprijed i unatrag. Kao njegovu najbolju karakteristiku ističe se ispucavanje u zrak divovskih loptica od pjene, koje mogu dostići brzinu od čak 140 km/h.

Tvrtka Sakakibara Kikai razvila je i manje robote te zabavne strojeve koji se mogu unajmljivati. Najčešće ih iznajmljuju za dječje rođendane i zabave, a cijena je malo više od 5500 kuna po satu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message