Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Dragi roditelji, darujte svojoj djeci ljubav i osvojit će cijeli svijet!

Ovih dana, dok se pišu zadnji ispiti i zbrajaju ocjene, dobro je još jednom pročitati pismo ravnatelja singapurske škole iz 2016.: Nije važno hoće li vaše dijete položiti neki ispit, već da bude sretno i ima vašu podršku

Children raising hands in classroom
Foto: Dreamstime
0 komentara

Za deset dana završava ova školska godina. Učenici svih generacija ovih dana pišu završne testove, zbrajaju prosjeke, mnogi pokušavaju popraviti što se popraviti da i pritom su i oni i njihovi roditelji, kao i nastavnici, izloženi velikom stresu.

Očekivanja su velika, vjerojatno i prevelika, a mnoga djeca nepravedno će osjećati da ne zadovoljavaju i da nisu dovoljno uspješna. I stoga i ove je i ove godine postalo viralno pismo ravnatelja osnovne škole u Singapuru, koje je 2016. osvojilo Internet...

“Dragi roditelji,
približava se vrijeme ispita. Znam da ste zabrinuti i želite da vaše dijete bude uspješno.
Volio bih, međutim, kada biste razmislili o tome da među djecom koja pristupaju ispitima ima budućih umjetnika kojima matematika možda neće biti bitna u životu.
Ima i budućih poduzetnika, kojima za uspjeh u poslu zaista nije bitna ni povijest, ni književnost.
Ima i budućih glazbenika kojima stvarno nikada neće trebati kemija.
Ako vaše dijete dobije odlične ocjene na kontrolnom, radujte se, to je sjajno. Međutim, ako ocjene ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svom djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo. Recite mu da je sve u redu, da ima pravo dobiti lošu ocjenu. Da je riječ samo o jednom ispitu, a da ga u životu čekaju puno važnije stvari u kojima će se dokazivati.
Recite mu, bez obzira koju ocjenu je dobilo, da ga volite i da ga ne osuđujete.
Molim vas, recite tako svojoj djeci i pratite kako će osvojiti svijet. ne dopustite da im jedan ispit ili jedna loša ocjena oduzmu snove i zanose. Recite im, na kraju, da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni.

Srdačno,
Vaš ravnatelj”

 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message