Obavijesti

Tech

Komentari 16

HTC naprednom serijom ONE mobitela traži povratak na vrh

HTC naprednom serijom ONE mobitela traži povratak na vrh
14

HTC je u Barceloni predstavio seriju One (X, S, V) koja dolazi s Androidom 4.0. Ističe se Image Sense mogućnost da istovremeno snima video i slika fotografije

VIDEO

Kao što se i najavljivalo, tajvanski proizvođač mobitela na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio je čak tri nova pametna telefona. Cijela nova "obitelj" nazvana je ONE, a sastoji se od modela X (četiri jezgre), S i V, koji dolaze s Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich i naprednim mogućnostima poput istovremenog snimanja videa i fotografiranja.

HTC je trenutno 5. svjetski proizvođač i nada se da će im novi dizajn i uređaji pomoći u vraćanju tržišnog udjela, objavio je Reuters nakon prezentacije u Barceloni. Tržištem trenutno dominiraju Apple i Samsung, a HTC kojem su pale brojke morao se potruditi kako bi njegovi modeli stršali među ostalima.

- HTC One vodi HTC na novu razinu - rekao je šef kompanije Peter Chou. 

Slika dok snima, a ne smeta ga mrak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako su ispričali u HTC-u, tijekom izrade novih uređaja, veliku pažnju pridali su fotografiranju i mobilnom internetu i dijeljenju datoteka.  Gotovo polovica svih fotografija na Facebooku lani je postavljena s mobitela, a ostatak s klasičnih fotoaparata u puno većoj kvaliteti. Navodeći nedostatke poput lošeg svjetla, zamagljenih fotki, rekli su kako su puno radili na poboljšanju kamera da budu što savršenije, ali i da rade odlično bez obzira u kojim se uvjetima slika. 

Tako su nova leća (f2.0) sada pušta do 40 posto više svjetla, poboljšali su senzore, te ubrzali vrijeme paljenja kamere (0,7s) i autofokusiranja (0,2s) na manje od sekunde. Inteligentniji blic trebao bi osigurati još kvalitetnije fotografije jer će sam prilagođavati jačinu osvjetljenja, a slikanju u mraku trebao bi pomoći i HDR algoritam. Na novim mobitelima uveli su mogućnost da se istovremeno snima video dok se slikaju fotografije, a burst mod slikanja omogućuje okidanje do 99 fotografija u nizu, što će olakšati pronalazak 'one savršene'. Cijeli novi foto-video sustav za snimanje nazvali su Image Sense. Uz foto poboljšanja, nastavili su suradnju s Beats te uveli Beats tuning kroz cijeli uređaj.

One X - 4 jezgre, Android 4.0 i 4,7 inča

Top model nove linije je ONE Xza koji kažu u HTC-u da ima sve što treba. Dolazi s četverojezgrenim Nvidia Tegra 3 procesorom, 32 GB  interne memorije i 1 GB radne memorije. Super LCD2 ekran dijagonale 4,7 inča ima 720p rezoluciju, a kamera dolazi s 8 megapiksela. Prednja kamera za video razgovore je s 1,3 megapiksela, ali podržava i 720p rezoluciju. Kao posebnost uređaja ističu polikarbonatno kućište, koje je čvrsto, ali i lagano. Telefon će dolaziti u dvije boje. One XL model dodaje i podršku za LTE mreže.

ONE S  dolazi u metalnom kućištu (s dvije boje) debljine 7,8 milimetara. Ekran je nešto manji od modela X, s dijagonalom od 4,3 inča (rezolucija 960x540). Pogoni ga dvojezgreni procesor (1,5 GHz) s 1 GB RAM-a. Za spremanje podataka dostupno je 16 GB. Fotoaparat je rezolucije 8 megapiksela s fullHD (1080p) snimanjem videa. Baterija je kapaciteta 1650 mAh.

ONE V je "najslabiji" u seriji i dolazi s procesorom od 1 GHz te 4 GB interne memorije, proširive microSD karticama i 512 RAM-a. Ekran dijagonale 3,7 inča ima rezoluciju od 480x800 piksela. Također dolazi s novim Image Sense, no kamera je nešto slabija s 5 megapiksela, a video snima u 720p rezoluciji. Baterija je kapaciteta 1500 mAh.

Sva tri modela na tržište će kroz dva mjeseca, a iz HTC-a su rekli kako je 144 operatera pristalo uvrstiti seriju ONE u svoju ponudu.

S Dropboxom daju 25 GB u 'oblaku'

Kako ovim poboljšanjima u HTC-u očekuju da ćete više fotografirati i snimati, za to je potreban i dodatni prostor te u partnerstvu s Dropboxom korisnicima daju 25 GB prostora besplatno u 'oblaku' na dvije godine. Dropbox je u posljednjoj verziji dodao i mogućnost da se sve snimljene fotografije automatski učitavaju na servis te im se lakše pristupa s računala, a i osiguravaju se od slučajnog brisanja. Dodali su i podršku za NFC.

U HTC-u su najavili i bežični HDMI dongle koji se priključi u televizor te omogućuje da na njemu gledate sadržaj s telefona, poput filmova, ali i dokumenata. Također stiže i Bluetooth audio priključak koji se uključuje u 3,5 mm ulaz u automobilima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle