Obavijesti

Tech

Komentari 7

Facebook kupio Instagram, za aplikaciju dali milijardu dolara

Facebook kupio Instagram, za aplikaciju dali milijardu dolara
4

Nakon što su prije nekoliko dana objavili aplikaciju za Android, popularna foto aplikacija sada prelazi u ruke Facebooka u poslu vrijednom milijardu dolara

VIDEO

Facebook je objavio u ponedjeljak kako su postigli dogovor oko kupnje Instagrama, popularne aplikacije za dijeljenje fotografija na mobilnim uređajima. Kako stoji u obavijesti s Facebooka, aplikaciju će platiti oko milijardu dolara u gotovini i dionicama, a posao bi trebali zgotoviti do ljeta. 

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, na svom je profilu objavio status u kojem je napisao kako će prelaskom Instagramovih ljudi u redove Facebooka omogućiti još bolje iskustvo dijeljenja fotografija na njihovoj stranici. 

- Dijeljenje fotografija na Instagramu i na Facebooku su različita iskustva koja se nadopunjuju, i moramo paziti kako bi gradili na kvalitetama Instagrama, a ne samo ga integrirati u Facebook - kaže Zuckerberg. 

Dodaje da će nastaviti neovisno razvijati Instagram, kako bi aplikacija stekla još veću popularnost. Inače, Instagram ima više od 30 milijuna korisnika, a do prije nekoliko dana bio je dostupan samo za korisnike Appleovih uređaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Planiraju zadržati sadašnje funkcionalnosti, poput dijeljenja na drugim mrežama, ali i blokade dijeljenja na Facebooku. Na iskustvu Instagrama već planira i druge funkcionalnosti koje će ugraditi u svoje proizvode, a Zuckerberg zaključuje kako je ovo velika stvar za Facebook jer je prvi put da su kupili proizvod ili kompaniju s ovako velikim brojem korisnika. 

Iz Instagrama također kažu kako su oduševljeni dogovorom te da će graditi još bolju aplikaciju, koja će za sve korisnike ostati ista sa svim mogućnostima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle