Obavijesti

Tech

Komentari 80

Gomila noviteta: Nikad bolji Golf oduševio nas na Mallorci

Gomila noviteta: Nikad bolji Golf oduševio nas na Mallorci
10

Razlike u vanjskom izgledu u odnosu na model prije redizajna su minimalne, ali ispod lima se krije prava eksplozija noviteta. Novi Golf u Hrvatskoj možemo očekivati već u veljači

VIDEO

Od Golfa kupci ne očekuju revoluciju, već evoluciju, a Nijemci svakim novim modelom to i pružaju. Velike razlike u dizajnu nisu nikada bile opcija, no zato se prava eksplozija noviteta krije pod limom. Tako je i s redizajniranom sedmicom koja je danas predstavljena u Wolfsburgu. 

Pokretanje videa...

00:41

Razlike u vanjskom izgledu u odnosu na model prije redizajna su minimalne – prednji i stražnji odbojnici, prednja maska te prednja i stražnja svjetla. Prednja svjetla po prvi se puta nude u potpunoj LED izvedbi, a i stražnja koriste tu tehnologiju i privlače poglede trikom s "klizećim" svjetlom, efektnim trikom već viđenim na modelima Audija. Auto donosi i nekoliko novih boja.

Mnogo veće su promjene u unutrašnjosti. Golf je dobio novu opremu, ali i neke vrlo impresivne funkcije. Od sada je u ponudi digitalna ploča s instrumentima, takozvani virtualni kokpit koji izgleda impresivno i nudi brojne funkcije, između ostaloga  i prikaz navigacije. Zaslon na središnjoj konzoli narastao je na čak 9,2 inča, a Golf je prvi auto u klasi čijim se funkcijama može upravljati pokretima ruke. Tako nešto do sada smo viđali samo u top modelima svjetske autoindustrije poput BMW-a 7-ice. 

Pokretanje videa...

00:21

U gužvi na cesti novi Golf može voziti potpuno autonomno pri brzinama do 60 km/h uz pomoć Traffic jam assist sustava, no zbog zakonskih ograničenja vozač mora držati ruke na volanu. Golf dobiva i dva potpuno nova benzinska motora. Četverocilindrični 1.5 TSI Evo motor razvija 150 KS, a njegova ekološka BlueMotion izvedba 130 KS. Izuzmemo li hibride ovo je prvi motor na svijetu koji se u potpunosti gasi kada se vozite bez gasa. Tako je Golf u realnom prometu čak jednu litru štedljiviji na 100 km. 

Automobil se vrlo ugodno vozi bez obzira vozite li agresivno ili opušteno te reagira vrhunski. Upravljač je vrlo precizan isto kao i mjenjač, a o savršenom DSG mjenjaču već svi znaju dovoljno.  

Obnovljen je i GTI koji postaje brži. Naime, osnovni GTI od sada ima 230 KS, a GTI Performance izvedba ima 245 KS. Kozmetičke promjene je prošao i hibridni GTE, a Volkswagen je predstavio i novu izvedbu električnog e-Golfa koja s jednim punjenjem može prevaliti 300 kilometara, što je gotovo 60% više nego do sada. Obnovljen je i karavanski Variant te dizelska sportska verzija GTD.

Pokretanje videa...

00:22

Novi Golf na hrvatsko tržite dolazi već ovog mjeseca, a cijene se za sada ne znaju, ali se ne bi trebale osjetno mijenjati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Prije 19 godina objavili su prvi video ikad na YouTubeu. Znate li koji je video najgledaniji?
A DANAS BERU MILIJARDE

Prije 19 godina objavili su prvi video ikad na YouTubeu. Znate li koji je video najgledaniji?

Nakon 19 godina postojanja, YouTube broji 2.7 milijardu mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Tada vjerojatno nitko nije mogao ni predvidjeti kakvu će popularnost ova platforma steći

Google ulaže 600 mil. eura u Nizozemsku, 125 novih radnika
PODATKOVNI CENTAR

Google ulaže 600 mil. eura u Nizozemsku, 125 novih radnika

Google je u utorak objavio da će uložiti 600 milijuna eura u novi podatkovni centar u Nizozemskoj, koji bi trebao zaposliti 125 radnika
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...