Obavijesti

Tech

Komentari 40

Gotovo bez zamjerki: Qashqai se približio SUV konkurenciji

Gotovo bez zamjerki: Qashqai se približio SUV konkurenciji
7

Mali 1.2 turbomotor razvija 115 KS, a to je u praksi i više nego dovoljno za dobre performanse. Onaj koji voli udobnost kod ovog će automobila doći na svoje

Novi Qashqai odličan je i u benzinskom izdanju. Mali turbomotor razvija 115 KS, a to je u praksi i više nego dovoljno za dobre performanse. Pritom i potrošnja ostaje u razumnim granicama - 8,2 l/100 km u gradu tijekom testa je prihvatljivo.

Iako je povišen, Qashqai se u graničnim situacijama i pri brzoj vožnji ponaša poput klasičnog kompakta, mjenjač je precizan, a jedino bi upravljač mogao biti nešto izravniji. Onaj koji voli udobnost kod ovog će automobila doći na svoje. Miran motor, odlična zvučna izolacija i udoban ovjes samo su neki od aduta. 

Cijena je, s obzirom na vrlo bogatu opremu, sasvim u redu, no novi Qashqai je, za razliku od prethodnika,  skuplji od usporedivog kompakta. Opravdana razlika jer je dojam koji ostavlja ovaj auto ipak za klasu više.

Prostraniji od kompakta

Iako je dužinom tipični kompakt, novi Qashqai je prostraniji od tipičnog predstavnika te klase. Prtljažnik s dvostrukim dnom ima obujam od 430 litara, a stražnja klupa je raskošna. Tu su i brojni praktični pretinci. Povišena SUV pozicija sjedenja je prednost u gradskoj vožnji zbog osjetno bolje preglednosti prometa ispred auta. 

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T Acenta

TVORNIČKI PODACI
masa: 1318 kg
dimenzije: 438x181x159cm
obujam: 1197 ccm
snaga: 85 kW/115 KS  
ubrzanje (0-100km/h): 10,9 s
najveća brzina: 185 km/h
potrošnja: 5,6 l/100 km

CIJENA: 179.430 kn (testni model)   161.999 kn (bez doplata)
KONKURENCIJA: Subaru XV, Ford Kuga, Mitsubishi ASXĐ

Dobar dizajn i ergonomija

Dizajn, ergonomija, kvaliteta materijala i izrade te bogatstvo opreme. Sve to su pozitivne odlike unutrašnjosti Qashqaia. U serijskoj opremi su dvozonska automatska klima, alu naplatci od 17 inča...