Obavijesti

Tech

Komentari 1

HEP stipendira i daje nagrade: Obrazovanje znači zaposlenje

HEP stipendira i daje nagrade: Obrazovanje znači zaposlenje
3

HEP želi privući mlade stručnjake u Hrvatskoj i zaustaviti njihov odlazak u druge države te provodi  niz društveno-odgovornih projekata...

VIDEO

Ulaganje u znanje glavna je pretpostavka razvoja društva. Bez obrazovanih ljudi nema ekonomskog razvoja zemlje. Stručnjaci su složni - ulaganje u obrazovanje najbitniji je element razvojne politike jedne zemlje. Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda, i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski  provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete života. 

Jedan od strateških ciljeva HEP-a je da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentnost hrvatske energetike. HEP želi privući mlade stručnjake u Hrvatskoj i zaustaviti njihov odlazak u druge države te provodi  niz društveno-odgovornih projekata.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Dodjeljuje se mladim matematičarima, fizičarima i elektrotehničarima. U više od 20 godina postojanja, nagradu je primilo više od 700 učenika osnovnih i srednjih škola,  od kojih su mnogi kasnije postigli zavidne znanstvene i poslovne karijere.  

No,brine se i da mali genijalci što ranije u školama dobiju računalno obrazovanje. Kad je HEP 2015. godine u suradnji s Narodnim radijem osmislio nacionalnu akciju „Za naše male genijalce”, u Hrvatskoj je, prema podacima Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (ICILS), na jedno računalo u školi dolazilo čak 26 učenika, dok je većina škola posljednji put značajnije opremljena računalnom opremom prije više od deset godina. 

Uključujući ovogodišnji donacijski ciklus, HEP je od 2015. godine osigurao donaciju od čak 250 novih računala za učenike 73 osnovne škole diljem Hrvatske. HEP-ovi stručnjaci brinu i o mladom kadru pa na temelju potpisanih sporazuma HEP surađuje s više hrvatskih visokoobrazovnih institucija, poput Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku i ostalima.  

HEP je u zadnjih desetak godina stipendirao više od stotinu redovnih studenata visokih učilišta, primarno tehničkih struka iz znanstvenih polja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva i geodezije, ali i studenata iz polja društvenih znanosti. Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja te zaposlenje u HEP-u po stjecanju diplome.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom
SVJETSKI TJEDAN NOVCA

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom

Hrvatska udruga banaka pripremila je cjelogodišnje programe financijske pismenosti za učenike i nastavnike, te mlade poduzetnike, "Financije za nove generacije". Obuhvatit će čak 17.000 učenika i 500 nastavnika

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'
MUKE OKO NACIONALNIH ISPITA

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'

Nacionalnim ispitom iz hrvatskog jezika u ponedjeljak je počelo testiranje učenika osmih razreda, polagat će ispite iz osam predmeta. U nekim školama govore da će testovi utjecati na ocjene, no to nije točno
Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?
SUDJELUJE CIJELA HRVATSKA

Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?

Kviz udruga Šibenik organizira Nacionalnu kviz ligu za učenike srednjih škola. Interes je toliki da redovito sudjeluje više stotina natjecatelja iz cijele Hrvatske. U ovoj sezoni najbolji su bili 'Đakovačkih pet'