Tech

Komentari 28

Honor 8 pokazuje da odličan telefon ne mora biti i preskup

Honor 8 pokazuje da odličan telefon ne mora biti i preskup

Huaweijev Honor 8 dolazi s velikim Full HD ekranom, procesorom s osam jezgri i 4 GB RAM-a. Tu je i dvostruka stražnja kamera koja snima fotografije od 12 megapiksela

Huawei, treći najveći proizvođač mobilnih telefona na svijetu, lansirao je u Stockholmu novi uređaj za svoj povoljniji brand Honor.

Honor 8 je najjači telefon u seriji, no ne možemo ga nazivati flagshipom jer ta titula još pripada Huaweiju P9

No, s duplom kamerom, barem na prvi pogled nalikuje P9 telefonu. Honor 8 i djeluje kao premium uređaj, a staklena pozadina se pobrinula za to. Korisnici mogu birati između četiri boje uređaja - bijele, crne, zlatne i tamno plave, koja je prikupila najviše simpatija.

Uređaj ima 5,2-inčni Full HD zaslon, što je savršena dijagonala za mlađe generacije kojima je ovaj model namijenjen.

Pokreće ga Huaweijev Kirin 950 procesor uz 4 GB RAM-a, a dolazi s 32 ili 64 GB interne memorije, koja se može proširiti microSD karticom (do 128 GB). Za usporedbu, P9 ima Kirin 955 procesor i 3 GB RAM-a. Kao i P9, i Honor 8 ima bateriju kapaciteta 3000 mAh.

Kamera također podsjeća na dvostruku Leica kameru sa P9, no ovdje nema njihovog imena. Dvostruka kamera snima fotografije od 12 megapiksela s f/2.2 otvorom blende te laserskim autofokusom i dvostrukom bljeskalicom. Dvostruka kamera opremljena je RGB senzorom za boje i jednobojnim senzorom za detalje. Prednja kamera snimat će fotografije od 8 megapiksela. 

Uređaj je zasad dostupan u Kini i SAD, a na hrvatsko tržište stiže od 20 rujna i to po cijeni od 3210 kuna, a i kod nas će se moći birati između četiri boje.