Obavijesti

Tech

Komentari 4

Hrvatska među zemljama koje traže strategiju u borbi protiv dezinformacija o 5G tehnologiji

Hrvatska  među zemljama koje traže strategiju u borbi protiv dezinformacija o 5G tehnologiji

EU mora iznjedriti strategiju protiv dezinformacija o 5G tehnologiji ili riskira lažne tvrdnje koje bi mogle naštetiti njenom gospodarskom oporavku i digitalnim ciljevima, smatra skupina od 15 zemalja

VIDEO

Teorija zavjere prema kojoj bi koronavirus mogao biti povezan s novom, petom generacijom bežične tehnologije, dovele su zadnjih nekoliko mjeseci do uništavanja i paljenja odašiljača u deset europskih zemalja te napada na radnike održavanja.

EU s 27 država članica smatra 5G tehnologiju bazom svog gospodarskog oporavka od pandemije covida-19 i razvoja tehnološke autonomije, od autonomnih automobila bez vozača, preko daljinske kirurgije, do automatizirane proizvodnje.

Stručnjak Zavoda za svemirske tehnologije otkriva koliko je 5G siguran i što nam sve on donosi
Stručnjak Zavoda za svemirske tehnologije otkriva koliko je 5G siguran i što nam sve on donosi

Petnaest zemalja navelo je svoje zabrinutosti i prijedloge u zajedničkom pismu potpredsjednici Europske komisije zaduženoj i za područje digitalne komunikacije Margrethe Vestager, povjereniku za unutarnje tržište Thierryju Bretonu i povjerenici EK za Vrijednost i transparentnost Veri Jourovoj.

 "Jasno je ... da svjedočimo sve većoj aktivnosti pokreta usmjerenog protiv 5G-a diljem Europske unije", napisale su potpisnice, pozivajući EU da "zauzme aktivan, dugoročan i sustavni pristup" kako bi se riješile zabrinutosti zbog 5G-a i elektromagnetska polja (EMF).

'Žao nam je što su zaustavili 5G na Hvaru, to nije po propisima'
'Žao nam je što su zaustavili 5G na Hvaru, to nije po propisima'

"Mi kao države članice spremne smo doprinijeti toj inicijativi na razini cijele EU svojim nacionalnim ekspertizama i najboljom praksom za rješavanje problema dezinformacija o 5G-u i EMF-u", navode potpisnice.

Zemlje traže više znanstvenih istraživanja o rizicima za zdravlje i predlažu kampanju za podizanje svijesti diljem Europe, kao i široku raspravu, uzimajući u obzir strahove i zabrinutost protivnika 5G tehnologije.

Potpisnice pisma su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Cipar, Estonija, Finska, Grčka, Latvija, Litva, Luksemburg, Poljska, Portugal, Slovačka i Švedska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama