Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Hrvatski robot-pauk STEMI odlazi i u osvajanje Amerike

Šesteronožni robotski pauk služi kako bi mlade učio robotici i programiranju, a njegovi kreatori predstavit će ga u siječnju na CES-u u Las Vegasu

robot
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
2 komentara

Hrvatski robot-pauk STEMI u siječnju će se predstaviti i američkoj publici na CES-u u Las Vegasu, a upravo je jedan od najvećih svjetskih tehnoloških sajmova mjesto na kojem će kreatori STEMI-ja tražiti nove partnere kako bi podigli razinu proizvodnje.

- Sada radimo na proizvodnji 500 robota, dio će ići ljudima koji su podržali našu crowdfunding kampanju i školama, a oko 200 robota ćemo zadržati za prodaju koja će ići preko nas - rekao nam je Marin Trošelj iz STEMI-ja na HUP-ovoj konferenciji Digitalna (R)evolucija. Otkrio je i kako im je jedan od ciljeva u Las Vegasu sklopiti partnerstva oko prodaje robota, a ciljaju i na Amazon. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL Marin Trošelj je jedan od kreatora STEMI-ja

STEMi je šesteronožni robot koji dolazi u dijelovima, a morate ga sami sastaviti prateći jednostavne upute. Njegova osnovna svrha je da kao obrazovni alat pomaže u učenju elektronike, robotike i programiranja, a iako je namijenjen mladima, mogao bi biti atraktivan i odraslima jer je prilično svestran. Njime upravljate preko mobitela, a ima nekoliko načina kretanja. 

- Ponosni smo jer smo uspjeli dobar dio proizvodnje osigurati u Hrvatskoj, a jedino što ne proizvodimo su servo motori i Arduino kontroler - rekao je Trošelj. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message