Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

HT opet donira 700.000 kn za inovativne i digitalne projekte

Hrvatski Telekom i ove godine raspisuje donacijski natječaj Generacija Next vrijedan 700.000 kuna, u dvije kategorije za IoT digitalne inovacije i znanstvene projekte

0 komentara

Hrvatski Telekom objavio je kako 14. godinu zaredom raspisuje donacijski natječaj čije prijave kreću 16. svibnja i traju do 16. lipnja. Natječaj donira 700.000 kuna u znanja i vještine generacija čije vrijeme tek dolazi. Na natječaj mogu se prijaviti obrazovne institucije, neprofitne organizacije i zajednice prijavitelja ili partnerski projekti, i to u dvije kategorije.

U prvoj kategoriji Digitalne inovacije uz Internet stvari traže se konkretna IoT rješenja koja utječu na lokalnu zajednicu - projekte koji otvaraju novu perspektivu u obrazovanju, zdravstvu, prometu i području šire društvene odgovornosti. Predviđeni broj prihvaćenih projekata je 50 u ukupnom iznosu donacije 400.000 kuna. 

 Druga kategorija su istraživački znanstveni projekti u koje će HT uložiti 300.000 kuna. Traže se projekti koji se odnose na nove tehnološke koncepte koji će unaprijediti, olakšati ili omogućiti bržu primjenu tehnologija 5G, Nb IoT, umjetne inteligencije, virtualne ili nadopunjene stvarnosti. 

'Osnova za sve usluge budućnosti'

- Ovogodišnji donacijski natječaj Generacija Next smo još jače vezali uz naše poslovanje i tehnološke trendove relevantne za budući razvoj društva. Dvije kategorije - inovacije uz IoT te tehnološki koncepti koji će olakšati implementaciju novih rješenja, predstavljaju strateška područja rasta u narednim godinama. Riječ je o područjima koja će biti osnova za sve usluge budućnosti, zbog čega je iznimno bitno da djeca i mladi dobiju priliku stvarati upravo na njima - poručio je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Prijaviti se možete na stranici https://www.generacijanext.hr/donacijski-natjecaj, a prijavljeni projekti koji ispunjavaju kriterije prolaze odabir stručnog Povjerenstva do 5. srpnja. Primatelji donacija bit će objavljeni 9. srpnja na stranici natječaja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message