Tech

Komentari 2

Huawei u prednarudžbi uz Mate 40 Pro poklanja i FreeBuds Pro

Huawei u prednarudžbi uz Mate 40 Pro poklanja i FreeBuds Pro

Dolazi s glavnom kamerom od 50 megapiksela (f/1,9), a tu je periskopska kamera od 12 megapiksela koja na Pro modelu omogućuje 5x optičko uvećanje, odnosno hibridni 7x zum

Huaweijev flagship pametni telefon Mate 40 Pro odsad je dostupan za prednarudžbu u Hrvatskoj, a iz Huaweija navode da će svi koji uređaj naruče do 31. siječnja uz njega na poklon dobiti i premium bežične slušalice Huawei FreeBuds Pro u vrijednosti 1.499 kn, kao i tri mjeseca besplatne zamjene oštećenog zaslona.

Dolazi s glavnom kamerom od 50 megapiksela (f/1,9), a tu je periskopska kamera od 12 megapiksela koja na Pro modelu omogućuje 5x optičko uvećanje, odnosno hibridni 7x zum, a digitalno uvećanje do 50x. Slabijem Mateu 40 optičko uvećanje je 3x, a hibridno 5x. Tu je još i 20 megapikselna širokokutna leća te 3D TOF senzor. Naravno, i ovdje su nastavili suradnju s Leicom. Prednja kamera ima senzor od 13 megapiksela (f/2,4) s dodatnim 3D TOF senzorom. Kako smo isprobali telefon koji nije imao finalni softver, nismo mogli spremiti fotografije, no nove mogućnosti djeluju odlično poput slow motiona na prednjoj kameri i kvalitetnije stabilizacije. 

Novi Mate dobio je i novi čipset - Kirin 9000 s 5G podrškom, a radi se o Huaweijevom prvom 5 nm čipsetu s 15,3 milijardi tranzistora. Huawei ističe da imaju 30 posto više tranzistora od Appleova A14 procesora.