Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

I jubilarni peti put konferencija "BOBH" dovodi najbolje

Ove godine konferencije "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" slavi jubilarnu petu godišnjicu. Već više od 1850 dana brend 24sata bori se za bolje obrazovanje. Na konferenciju dolaze brojni stručnjaci i predavači

Foto: kolaž/24sata
1 komentara

U jeku štrajka prosvjetara koji već više od mjesec dana ne odustaju od svojih zahtjeva za povećanjem koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto, brend 24sata i partneri organiziraju veliku obrazovnu konferenciju "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska". Jedina je to sustavna kampanja za bolje obrazovanje koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava. "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" ove godine slavi jubilarnu petu obljetnicu. Održat će se 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma za vrijeme trajanja Interlibera, najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj čija je ovogodišnja izdvojena tema 'Znanje i učenje' u petak i subotu 15. i 16.studenoga.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Konferencija je tematski podijeljena u dvije panel rasprave i četiri predavanja. Na prvom panelu naziva "Reforma 2019: Što smo htjeli, a što dobili?" raspravljat će se o prvim mjesecima kurikularne reforme, njenoj uspješnosti te daljnjim koracima u provedbi. U raspravi će sudjelovati Branka Ramljak, državna tajnica u ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba, Nikola Pastuović, profesor emmeritus i stručnjak za obrazovne sustave, Igor Matijašić, ravnatelj OŠ Bregana u eksperimentalnom programu te Mirko Ćurić, ravnatelj Srednje strukovne škole "Antuna Horvata" u Đakovu. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Drugi panel "Znanje je IN: Cool je biti pametan" bit će posvećen razgovoru o važnosti poticanja izvrsnosti među učenicima, bez obzira na područje njihova interesa. Također, u sklopu konferencije, kroz našu istoimenu kampanju “Cool je biti pametan” neprestano promoviramo važnost znanja i obrazovanja te neke od naših najboljih i nagrađivanih učenika koji su nositelji te kampanje.

Foto: 24sata.hr U drugoj panel raspravi konferencije sudjelovat će Nikola Dmitrović, nastavnik informatike u MIOC-u koji je mentor najmlađeg informatičkog olimpijskog tima koji je Hrvatska imala, Ivan Vlainić, profesor u Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru i prvi mentor Mate Rimca poznat po brojnim inovacijama u strukovnim kurikulumima škole, Vlado Lendvaj, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, Dunja Marušić Brezetić, ravnateljica I. gimnazije u Zagrebu, Marija Mapilele, učiteljica razredne nastave u OŠ Bogumila Tonija u Samoboru te Mario Čelan, voditelj poduzetničkog inkubatora Pismo u Novskoj. 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Četiri predavanja na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" održat će stručnjaci iz hrvatske, ali i svjetske obrazovne sfere - profesor geografije, nastavnik i veliki humanitarac Dejan Nemčić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, finski nastavnik i inovator te dobitnik priznanja Global Teaching Award 2019. Jukka Sinnemäki te znanstvenik i voditelj Zvjezdarnice Višnjan, Korado Korlević

U Šibeniku se održavaju 3. Dani strukovnih nastavnika | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Stoga ne propustite najveću obrazovnu konferenciju u Hrvatskoj na kojoj će publika imati interaktivnu ulogu. 

Foto: 24sata.hr Partneri konferencije su Raiffeisen banka, INA, Pliva i Zagrebački Velesajam.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message