Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Imate još vremena: Prijavite se na Europski kviz o novcu

Nastavnici mogu prijaviti učenike za natjecanje do 14. ožujka 2019. u 12 sati na www.hub.hr. Nacionalni kviz održat će se 20. ožujka, a pobjednici će sudjelovati na finalnom natjecanju u Bruxellesu u 7. svibnja

Foto: Dreamstime
0 komentara

Do četvrtka 14. ožujka traju prijave za Europski kviz o novcu, koji u Hrvatskoj organizira Hrvatska udruga banaka uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Natjecanje će se održati idući tjedan, 20. ožujka, pa imate još dovoljno vremena za pripreme.

Foto: HUB


Pobjednici prošlogodišnjeg kviza, šibenski gimnazijalci Niko Perica (16) i Roko Petković (16) savjetuju sve da budu brzi. 
Timovi su odgovarali na pitanja iz područja financijske pismenosti, a teme su bile štednja, ulaganja, inflacija, krediti, složene kamatne stope i digitalna sigurnost. Gimnazijalci kažu kako je nacionalno natjecanje bilo mnogo lakše po sadržaju od finala u Bruxellesu.

- Na ta se pitanja odgovara i u Bruxellesu, no složenija su i presuđuje znanje, ne toliko brzina. Recimo, zbunilo nas je pitanje spada li u dug dionica ili kad ti mama posudi novac - smiju se Roko i Niko, koji su u Bruxellesu stekli zanimljiva iskustva, dobro se zabavili i upoznali vršnjake iz drugih zemalja.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Lani su se natjecanja održala tijekom ožujka i travnja, a sudjelovalo je više od 41.000 učenika u Europi.

Kvizove potražite na web-stranici www.hub.hr a isprobati ih mogu svi

Hrvatska udruga banaka lani je provela istraživanje na temu zastupljenosti financija u obrazovanju te financijskoj pismenosti mladih. U istraživanju je sudjelovalo više od 100 nastavnika čiji su učenici sudjelovali na nacionalnom natjecanju kviza znanja o novcu.

Čak 86 posto nastavnika je potvrdilo kako je “Europski kviz o novcu” potaknuo učenike na informiranje o temama iz područja financijske pismenosti te njih 82,3 posto smatra kako učenici koji su se pripremali za natjecanje imaju veće znanje iz područja financija od ostalih učenika.

Kviz će se održati na nacionalnoj i europskoj razini putem YouTube kanala na poznatoj platformi Kahoot!

Foto: HUB
 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message