Tech

Komentari 2

Imate stari telefon? WhatsApp na njima neće 'raditi' od 1. 11.

Imate stari telefon?  WhatsApp na njima neće 'raditi' od 1. 11.

To ne znači da će WhatsApp prestati raditi taj dan na tim uređajima, već da korisnici neće moći skinuti najnoviju verziju aplikacije, što znači da neće imati pristup novim mogućnostima

Korisnici WhatsAppa koji još imaju mobitele s jako starim Androidom, morat će od početka studenog razmišljati o promjeni mobitela, žele li i dalje koristiti najnovije verzije popularne aplikacije za slanje poruka. 

Naime, WhatsApp će od 1. studenog ugasiti podršku za telefone koji imaju Android stariji od verzije 4.1, odnosno Android 4.04 ili stariji. 

To ne znači da će WhatsApp prestati raditi taj dan na tim uređajima, već da korisnici neće moći skinuti najnoviju verziju aplikacije, što znači da neće imati pristup novim mogućnostima, ali i novim sigurnosnim elementima te će ti uređaji biti ugroženiji.

Treba istaknuti da je Android 4.1 objavljen još u ljeto 2012. godine i velika većina uređaja je na daleko novijim telefonima. No, oni kojima tako stari telefoni i danas rade, morat će razmisliti o nadogradnji.

Ako niste sigurni koju verziju Androida imate, možete provjeriti klikom na 'postavke' i potom na tab 'o telefonu' na dnu te liste.

Isto tako, WhatsApp radi i na iOS uređajima verzije 10 ili novijima.