Obavijesti

Tech

Komentari 3

Instagram slavi 5. rođendan, a ovo je 5 najpopularnijih fotki

Instagram slavi 5. rođendan, a  ovo je 5 najpopularnijih fotki
1

Instagram je danas popularan diljem svijeta, pa i u Hrvatskoj gdje ima 190.000 korisnika. Nakon što su ga platili milijardu dolara, Facebook ga je nastavio razvijati

VIDEO

Najpopularnija aplikacija za obradu i dijeljenje fotografija danas slavi 5. rođendan. Riječ je, naravno, o Instagramu, a u pet godina postojanja prerastao je u samostalnu društvenu mrežu.

Instagram su pokrenuli Kevin Systrom i Mike Krieger iz San Francisca koji su ga zamislili kao hibrid društvenog umrežavanja i fotografske usluge. Ovaj startup vrlo brzo je zaživio te je 6. listopada 2010. godine pokrenut na iOS uređajima. Otada se Instagram proširio svijetom te se danas može pohvaliti s oko 400 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika i oko 80 milijuna svakodnevno objavljenih fotografija. 

Instagramov potencijal prepoznali su i u Facebooku te su ga kupili 2012. godine za milijardu dolara.

Instagram je kumovao i širenju pošasti znane kao "selfie", no mnogima je pružio i priliku da zarade i proslave se. Tako danas mnoge do jučer nepoznate osobe zarađuju od reklamiranja proizvoda na svojim Instagramskim fotkama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnoge slavne osobe koriste baš Instagram kako bi obavijestile javnost o novostima iz svog života. Tom Daley, olimpijski ronilac, objavio je zaruke na Instagramu, Rihanna je najavila svoj novi spot, a Mario Testino, fotograf, je otkrio svoje prve službene fotografije princeze Charlotte putem Instagram posta.

Najpopularniji profili na Instagramu pripadaju poznatim američkim zvijezdama. Na prvom mjestu je Taylor Swift s 49.9 milijuna followera, Kim Kardashian je na drugom mjestu s 48 milijuna, a na trećem mjestu je Beyonce s 47.1 milijuna.

Zasad najpopularnija fotografija na Instagramu je ona Kendall Jenner na kojoj leži na podu s kosom uređenom u obliku srcu. Ta fotografija ima preko 3.1 milijuna lajkova.

Instagram u Hrvatskoj

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima oko 190.000 korisnika Instagrama. Od toga je 57 % žena i 43 % muškaraca. Instagram najviše koriste osobe stare između 18 i 24 godine, a najviše korisnika ima prebivalište u Zagrebu, oko 72.000 korisnika.

Uz fotografiju Kendall Jenner, u nastavku pogledajte kojih je pet fotografija dosad skupilo najviše lajkova na ovoj mreži.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle