Obavijesti

Tech

Komentari 6

Isplanirajte ljetovanje iz snova uz ovih 9 genijalnih aplikacija

Isplanirajte ljetovanje iz snova uz  ovih 9 genijalnih aplikacija
1

Zahvaljujući pametnim telefonima planiranje savršenog odmora danas je puno lakše nego prije desetak godina, a aplikacije za nas pamte skoro svaki detalj našeg putovanja

VIDEO

Ljeto je u punom zamahu i najbolje je vrijeme za otputovati na odmor, poželjno tamo gdje ćete se moći najbolje opustiti i osvježiti. No, i dok smo na odmoru mnogi od nas neće se odvojiti od svojih najdražih aplikacija za komunikaciju ili zabavu. 

Nekad smo za planiranje odmora, osobito ako smo putovali negdje u inozemstvo, morali razmišljati o kartama, vodičima i mnogim drugim sitnicama za koje se danas možemo osloniti na aplikacije koje će nam pomoći da isplaniramo odmor iz snova, ali i da se što više zabavimo.

Planiranje i put

Hopper 
Za one koji planiraju avionom na odmor, Hopper je tu da vam pomogne otkriti kad su najjeftinije cijene letova za vaše odredište. Sve što trebate upisati je odredište i željeno vrijeme, a aplikacija će vam prikazati najbolje vrijeme kako bi uštedjeli. Uz to, moći će vas i obavijestiti kad krenu padati cijene.

Hipmunk
Također jedna od popularnih aplikacija za pronalazak letova, ali nudi i pregled hotelskog smještaja u vašem gradu, a ono što je korisno kod nje je opcija da pregledate putovanje s najmanje presjedanja i čekanja. 

Trivago

Tražite li idealan smještaj, Trivago bi mogao pomoći jer nudi jednostavan pregled prema gradu, datumima, veličine sobe, a potom na karti možete vidjeti i gdje je točno taj hotel smješten u gradu. Sobe možete filtrirati i po nizu dodatnih kriterija, od cijene, WI-Fi mreže, bazena...

PackPoint
Iako nije besplatan (u ovoj punoj verziji), PackPoint bi mogao poželjeti svatko od nas tko je bar jednom po dolasku na odmor shvatio da je zaboravio ponijeti nešto od stvari. Ovaj pomoćnik omogućuje da upišete koliko dugo ćete boraviti negdje, a gleda i kakvo je vrijeme na odredištu i prema tomeće vam savjetovati što da ponesete. Imate li neke aktivnosti u planu, predložit će vam i za njih stvari kojih se možda i ne bi sjetili. 

TripIt
Nakon što ste obavili sve rezervacije vjerojatno vam je email pun raznih poruka, a TripIt je tu da vam pomogne organizirati sve te podatke dok ste na putovanju. Sve što trebate napraviti je proslijediti te poruke što vam aplikacija objašnjava pri prijavi, a osim informacija o hotelu ili rezervaciji vozila, može vam i pokazati kako doći do tog hotela unutar samog planera. 

Na putu

Google Translate
Ako ste odlučili putovati u neku stranu zemlju i ne govorite jezik kojim se tamo priča, veliki su izgledi da nećete uvijek naći nekog s kim se možete sporazumjeti. Google Translate mogao bi vam biti od velike koristi jer ćete mu moći izgovoriti frazu koju želite, a on će je prevesti. Ili, možete fotografirati strani tekst i vidjeti što tamo piše. Možete ga koristiti i offline, no trebat ćete skinuti jezične pakete prije puta.

Musement

Ova aplikacija želi biti vaš mobilni vodič na putovanju koji će vam pokazati kako živi lokalno stanovništvo i otkriti neke skrivene dragulje koje ne smijete propustiti. Uz odličan dizajn i velik broj gradova, ponudit će vam i prikaz onog što se nudi u blizini i što je otvoreno. Povezana je s preporukama Foursquarea, a tu je opcija za rezervaciju karata. 

Foursquare
Alternativno, Foursquare vam također pomaže otkriti što je u vašoj blizini, poput znamenitosti ili restorana. Nećete se morati zamarati dugim recenzijama, već vas ovdje čekaju jednostavne preporuke, a mjesta možete pretražiti po cijeni što je korisno ako putujete sa skromnijim financijama.

UVLens
Odmor je super i vjerojatno želite vidjeti što više toga u vremenu koje će vam biti na raspolaganju, ali to ne znači da trebate izgorjeti na suncu. UVLens vam prikazuje trenutnu prognozu i koliko je snažno ultraljubičasto zračenje na vašoj lokaciji. Moći ćete vidjeti količinu zračenja iz sata u sat kako bi znali kad je najopasnije biti vani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle