Obavijesti

Tech

Komentari 1

Isprobali smo Nokiju 5.3: Nudi dvije godine mira i sigurnosti

Isprobali smo Nokiju 5.3:  Nudi dvije godine mira i  sigurnosti
12

Nokijin model 5.3 u standardnom stilu za ovog proizvođača nudi još jedan povoljan model solidnih performansi i Android One, što znači dvije godine redovitog ažuriranja softvera

VIDEO

Nokia je jedan od najjačih igrača srednje kategorije s velikim izborom mobitela koji nude odličan odnos uloženog dobivenog, a to su odlučili nastaviti i sa modelom 5.3. 

Nokia 5.3 je jednostavno dizajniran telefon, koji straga ima kamere smještene u već prepoznatljivom krugu ispod kojeg se nalazi senzor otiska prsta. Cijeli uređaj dolazi u zaobljenom plastičnom kućištu koje je ugodno za korištenje, a dobar detalj je LED-ica za notifikacije ugrađena u tipku za uključivanje/isključivanje. U svakom slučaju uređaj djeluje čvrsto i kvalitetno, bez obzira na cijenu (kod nas se u slobodnoj prodaji može naći i za manje od 1500 kuna).

Što se ekrana tiče, dijagonala mu je 6,55 inča, a rezolucija 720x1600 piksela. Naravno IPS LCD ekran neće nuditi blještavilo boja koje imaju OLED ekrani skupljih telefona, no ekran je prilično zadovoljavajuć, a ni nešto niža rezolucija ne smeta posebno. Format ekrana je nešto izduženiji 20:9 i to može ometati kod gledanja nekih videa, no lako se naviknuti. Selfie kamera koja se nalazi u svom zarezu također će vrlo brzo postati dio ekrana koji ne doživljavate dok se igrate ili gledate neki video.

U telefon su ugradili četiri kamere i to glavnu od 13, širokokutnu od 5 te dvije od 2 megapiksela. Jedna je za makro fotografiju, a druga je dubinski senzor. U galeriji možete vidjeti nekoliko fotografija snimljenih ovom kamerom te kakve su performanse pri slabijem svjetlu. Fotografiranje će vam olakšati i prepoznavanje scena. Sprijeda se nalazi senzor od 8 megapiksela koji će zadovoljiti za videopozive i selfije.

Cijeli uređaj pogoni Snapdragon 665, a uz 4/64 GB memorije zadovoljit će većinu potreba. Dolazi s gomilom Googleovih aplikacija jer se radi o telefonu u Android One programu i tijekom prosječnog korištenja nećete osjetiti nekakva zastajkivanja, sve radi glatko. Ovo nije gamerski telefon, ali ni u igrama neće razočarati. Prosječnom korisniku ovo neće biti telefon za višesatno igranje, a za one povremene epizode uz igre bit će taman. Kao što smo spomenuli, Android One program znači da uz ovaj telefon imate sigurna ažuriranja kroz dvije godine što je odličan bonus, a uz to se veže i osnovni Android uz predinstalirane brojne Googleove servise i aplikacije.

Baterija u telefonu ima kapacitet od 4000 mAh i Nokia na kutiji navodi dva dana rada s ovim uređajem, a ako se potrudite možete razvući bateriju na to vrijeme. No, dovoljno će mnogima biti da znaju da će na kraju svakog dana imati puno više od 'rezerve' na telefonu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle