Obavijesti

Tech

Komentari 21

Izgleda kao da je iz Mad Maxa i može se pretvoriti u svaki auto

Izgleda kao da je iz Mad Maxa i može se pretvoriti u svaki auto
3

Reklame za automobile često izgledaju kao pravo savršenstvo. Razlog tomu leži vjerojatno i u ovakvom vozilu koje je sustav koji može zamijeniti gotovo svaki automobil

VIDEO

BlackBird je električni automobil koji izgleda kao da je spreman za utrku u nekom futurističkom filmu, no ovo je puno impresivnije vozilo. Kreirala ga je tvrtka Mill, koja se bavi specijalnim efektima, a može zamijeniti gotovo svaki automobil u snimanju reklama ili filmova.  Na taj način kažu da su riješili jedan od najvećih problema u oglašavanju, a to je da imaš gotov i stvaran automobil na lokaciji za snimanje.

Ovaj automobil toliko je prilagodljiv da se može produžiti za 1,2 metra, proširiti iza 25 centimetara, a kako bi oponašao vozna svojstva gotovo svakog automobila na cesti prilagoditi se mogu ovjes i elektromotor. Kotači se mogu zamijeniti onima originalnima i kad je sve postavljeno kako treba automobil je spreman za snimanje na stvarnoj lokaciji.

BlackBird je opremljen kamerama koje snimaju sve što se vidi oko njega i stvara 3D sliku okoliša u kojem se vozi. Potom se u računalu umjesto crnog BlackBirda ubacuje automobil koji se reklamira, tako da je jedino stvarno na snimci okoliš, kotači i dio sjene BlackBirda. 

Kako neke snimke izgledaju toliko dobro da je nemoguće pogoditi da su nastale u računalu, logično je pitanje zašto su uopće prolazili kroz tu muku. 

Objašnjenja može biti više. Reklame se snimaju čak i prije nego je automobil proizveden i zbog toga se neki detalji na automobilu mogu i promijeniti. U računalu to možemo lakše promijeniti na našem virtualnom vozilu. Često smo vidjeli i maskirane automobile koji se testiraju kako bi auto ostao tajan. Snimanje reklame može puno toga otkriti, a BlackBird osigurava da se vidi jedino izgled felgi. 
BlackBirdom je i puno lakše snimati na bilo kojoj lokaciji nego transportirati novo vozilo, a konačni rezultati bit će savršeni. Refleksije se mogu prilagoditi po želji, a izbjeći će se dodatni snimatelji i vozila. Naravno, ovako se mogu napraviti i snimke koje je moguće dobiti samo u računalu.

BlackBird je inače u izradi bio dvije godine, a uz Mill na njemu su radili specijalisti za kamere te su ga izradili u istom hangaru gdje je nastao i Lockheed SR-71 Blackbird, po kojem je dobio ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu