Tech

Komentari 43

Japanci kupili aplikaciju Viber za nevjerojatnih pet milijardi kn

Japanci kupili  aplikaciju Viber za  nevjerojatnih pet milijardi kn

Internetska trgovina Rakuten je do sada imala 200 milijuna korisnika, a sad ta brojka iznosi 500 milijuna. Žele postati najveći komunikacijski sustav na svijetu

Rakuten, japanska internetska trgovina, kupila je jučer mobilnu aplikaciju za dopisivanje Viber. Platili su ju oko pet milijardi kuna. Tako su svojoj bazi od 200 milijuna japanskih korisnika dodali Viberovih 300 milijuna iz cijelog svijeta, prenosi Reuters.

- Bilo je nemoguće da sami izradimo takvu aplikaciju. Sad će nas moći zvati svi koji kupuju naše proizvode - rekao je Hiroshi Mikitani, direktor Rakutena. On je zaslužan za rast profita tvrtke za čak 80 posto prošle godine. Tako je Rakuten došao na šesto mjesto po veličini od svih internetskih trgovina. 

- Ovo će nas podići na jednu sasvim novu razinu. Željeli smo prijeći okvire Japana - pojasnio je odluku o kupovanju Mikitani. 

Viber je trenutno jedna od pet najskidanijih mobilnih aplikacija za besplatne pozive i slanje poruka putem interneta. Najviše ju koriste stanovnici SAD-a, Rusije i Australije. Nakon ovog preuzimanja, plan im je postati jedan od najvećih svjetskih komunikacijskih sustava.