Obavijesti

Tech

Komentari 1

Još tanji i čvršći, ali i dalje skup: Huawei uz preklopni Mate Xs 2 otkrio još šest novih uređaja

Još tanji i čvršći, ali i dalje skup: Huawei uz preklopni Mate Xs 2 otkrio još šest novih uređaja
8

Huawei je u Istanbulu rekao da se nikad neće odreći pametnih telefona, a samo lani su prijavili skoro 7000 novih patenata. Uz preklopni i dva budget uređaja, stižu novi prijenosnici, e-ink tablet i inovativne slušalice

VIDEO

Huawei je upravo u Istanbulu predstavio niz novih proizvoda i predstavio strategiju za nadolazeći period. Od premijerno predstavljenih uređaja, izdvaja se novi preklopni telefon Mate Xs 2, ali i dva MateBoo prijenosna računala, D16 i D16s. Kineski div predstavio je i MatePad Paper, tablet s e-ink ekranom koji smo vidjeli i u Barceloni na MWC-u. Stižu i dva nova mobitela, Y70 i Y90 te nasljednik hvaljenih slušalica - FreeBuds Pro 2. 

Iz kompanije su istaknuli i kako razvijaju ekosustav proizvoda u šest glavnih područja - pametnih telefona, drugih pametnih uređaja, HMS ekosustav, B2B poslovanje, pametna rješenja za automobile i sustavi za pametni dom, od kojih svako područje i proizvodi unutar njega nude vrhumsko tehnološko iskustvo bazirano na intuitivnoj uporabi umjetne inteligencije.

Isprobali smo novi Huawei Watch GT 3 Pro: Pazi na vaše srce, u moru roni do 30 metara
Isprobali smo novi Huawei Watch GT 3 Pro: Pazi na vaše srce, u moru roni do 30 metara

- Huawei je predan kontinuiranim inovacijama i približavanju digitalnog svijeta svakoj osobi, obitelji i organizaciji. Stoga održavamo visoka ulaganja u istraživanje i razvoj te marketing za različite kategorije naših proizvoda. Želimo potrošačima pružiti revolucionarne inovacije i kontinuirano voditi razvoj industrije – rekao je Derek Yu, predsjednik Central Eastern Europe, Nordic & Canada, Huawei Consumer Business Groupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mate Xs 2: Huaweijev najlakši i najravniji sklopivi pametni telefon

Huawei navodi kako su s Mate Xs 2 upotpunili svoju liniju sklopivih uređaja, odnosno imaju telefone koji uključuju modele s unutarnjim i vanjskim zaslonom i telefon na preklop. Mate Xs 2 sklapa se prema van, a dodatno je stanjen, kad je sklopljen, potpuno je ravan. U Huaweiju ističu i kako su uz poboljšani mehanizam otvaranja, koji je omogućio da stanje telefon, poradili i na masi, koja je sada 255 grama. Odnosno, to su usporedili s flagship telefonima i pripadajućim maskama. 

Što se ekrana tiče, dijagonala je 7,8 inča kad je rasklopljen, rezolucija 2480x2200 piksela, sa 120 Hz osvježenjem. Kad je zaklopljen, veći ekran ima dijagonalu 6,5 inča i relativno standardni 19:9 omjer stranica.

Glavna True-Chroma kamera ima senzor od 50 megapiksela, a uz nju su i 13 mpx širokokutna kamera (f/2,2) te telefoto kamera s 3x optičkim zumom i 8 megapiksela te optičkom stabilizacijom. Telefon u kutu ekrana ima i prednju kameru za selfije, rezolucije 10,7 megapiksela.

Pogoni ga Snapdragon 888 4G sa 8/12 GB RAM-a i 256 ili 512 GB memorije. Ugrađena mu je baterija od 4600 mAh tu 66W SuperCharge punjač. 

Huawei navodi kako će koštati 1999 eura.

Huaweijev logistički centar i tvornica u Mađarskoj na 5G-u
Huaweijev logistički centar i tvornica u Mađarskoj na 5G-u

Huawei nova Y70 i nova Y90 pametni telefoni

Huawei je u Istanbulu predstavio i nove pametne telefone srednjeg cjenovnog ranga – nova Y70 i nova Y90. Huawei nova Y70 dolazi s baterijom od 6000 mAh, a u Huaweiju kažu kako bi s takvom baterijom trebali telefon puniti dva puta tjedno. Tu je i Y90, koji se, navode, puni do 50 posto za pola sata uz punjač od 40W. 

Nova Y90 donosi 6,7" Huawei Edgeless FullView zaslon i ultra uski okvir, dok nova Y70 dolazi s 6,75" Huawei FullView zaslonom. Nova Y70 ima i kamere od 48, 5 i 2 megapiksela, dok su u Y90 modelu straga kamere od 50, 2 i 2 megapiksela.

Huawei MateBook D16 i 16S

Huawei navodi kako su dva nova prijenosnika namijenili za one koji rade na daljinu ili od kuće, ali im nedostaje klasični uredski setup s velikim monitorom. Tako oba uređaja imaju 16-inčni FullVIew zaslon koji bi trebali omogućiti dovoljno prostora za rad i upravljanje s više zadataka istovremeno. 

MateBook liniju pokreće procesor Intel® Core™ H-serije 12. generacije s TDP-om do 40 W, dvokanalnim RAM-om te SSD-om.

Navode kako su pojednnostavili AI upravljanje datotekama kako bi dodatno omogućili suradnju uređaja i jednostavan prijenos datoteka između računala, pametnog telefona i tableta donosi slobodu korištenja i dostupnost potrebnih podataka bez obzira gdje se nalazili.  MateBook 16s dolazi s procesorima do Intel i9, dva USB 3.2, HDMI portom, Thunderbolt 4, dodatnim USB C konektorom i 3,5mm ulazom za slušalice. Što se ekrana tiče, osjetljiv je na dodir, format mu je 3:2, a kao i model D16 ima pametnu web kameru koja vas može pratiti dok ste na videopozivu. Taj D16 model ima ekran od 16 inča, formata 16:10 i kao jako dobar adut, numerički dio na tipkovnici. 16s će koštati 1699 eura, a D16 od 899 eura.

Huawei MatePad Paper

Dodatno uz već navedene uređaje, Huawei je lansirao svoj prvi tablet s e-tintom - MatePad Paper. Ovaj uređaj je, navodi se, savršen za svakoga tko radi u kreativnoj industriji i cijeni slobodu rada izvan ureda, ali nije se spreman odreći tradicionalnih skripta, zapisivanja i svih onih dodatnih iskustava koje donosi pisanje po papiru.

Tanak i težak oko 360 grama, opremljen je 10,3-inčnim FullView zaslonom te prvi model E Ink zaslona koji dobiva certifikat TÜV Rheinland Paper Like Display. On će koštati 499 eura.

Huawei Freebuds Pro 2

U kategoriji audio uređaja, Huawei je lansirao FreeBuds Pro 2. Ove nove slušalice ističu se izvrsnom kvalitetom zvuka postignutom zahvaljujući Dual Sound Systemu, navode iz Huaweija te ističu da se usvajanjem i integracijom dva digitalno-analogna pretvarača (DAC) čipa i quad-magneta dinamičkog drivera s naprednom digitalnom tehnologijom skretnice frekvencije, uređaju omogućava razlikovanje visoke i niske frekvencije.

Kako istuču, zajedno s kodekom visoke rezolucije LDAC, FreeBuds Pro 2 slušalicama donose titulu uređaja s najčišćom kvalitetom zvuka u kategoriji. Opremljene su, premijernim u ovoj kategoriji, Triple MIC ANC TWS sustavom koji pruža 15% manje buke u usporedbi s prethodnim modelom, dok u određenim scenarijima postižu maksimalnu upotrebu aktivnog poništavanja buke od 47 dB, navodi Huawei.

FreeBuds Pro 2 također su opremljene s tri dinamička algoritma za optimizaciju slušanja zvuka koji mogu detektirati promjene u glasnoći, razlike u strukturi ušnog kanala i promjene u statusu nošenja u stvarnom vremenu. Koštat će 199 eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle