Obavijesti

Tech

Komentari 45

Kad će kiša? Top aplikacije koje najbolje prognoziraju vrijeme

Kad će kiša? Top aplikacije koje najbolje prognoziraju vrijeme
7

Najpopularnije aplikacije na mobitelima su one za prognozu vremena, a ogroman broj njih nudi i ekstremno detaljne podatke koji bi vas trebali informirati u skoro svakoj situaciji

VIDEO

Vremenska prognoza jedna je od najvažnijih aplikacija na pametnim telefonima za mnoge od nas - osobito u ovo vrijeme kad svaki drugi dan pada kiša i želimo znati kako se obući i pripremiti za dan koji je pred nama. Srećom, meteo aplikacije s vremenom su postale sve bolje na telefonima, no kako ih ima doslovno na stotine, vrijedi izdvojiti one koje su najbolje i najpouzdanije. 

HRT Meteo


Donosi jednostavno dizajniranu aplikaciju bez previše efekata, ali i podatke sa službenih meteoroloških postaja DHMZ-a. Tu je i prognoza za danas te mogućnost primanja upozorenja o vremenu koja rade dobro. No, u aplikaciji nemamo pregled kiše po satima. Prognoza za danas i sutra je detaljna za gradove, no za vrijeme nakon toga prognozira se za određeno područje kako bi se smanjila greška, pa tako na Zagrebu prikazuje prognozu za središnju Hrvatsku. Ono što je određeni minus je i da se podaci prikazuju s meteoroloških postaja, pa ako podaci nisu stigli neće biti toliko ažurna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Yahoo Weather


Yahoo je svoju meteo aplikaciju dotjerao do vizualnog savršenstva i s pravom se diči jednom od najboljih aplikacija koje prognoziraju vrijeme. Osim odličnog dizajna s fotografijama vašeg grada krase ga i detaljni podaci uz prognozu za sljedeće sate i vjerojatnost prekida kiše. Tu su i prognoze za sljedećih 5 i 10 dana te niz drugih pokazatelja koji bi vas mogli zanimati. 

Rain Alarm


Ovo je aplikaciji osnovni cilj da vas upozori kad se približava kiša te druge vremenske neprilike. Od velike je pomoći kad se nalazite na otvorenom. Sučelje joj nije najmodernije, ali odrađuje stvar i jasno prikazuje koliko teški oblaci dolaze. No, ima i neke mogućnosti koje se u odnosu na besplatnu verziju moraju kupiti. 

AccuWeather 


Ovo je jedna od najraširenijih aplikacija, poglavito što se njeni podaci nalaze kao izvor za osnovne aplikacije u brojnim telefonima. No, Accuweather ima i odlične adute, pa tako od DHMZ-a povlači upozorenja, a tu je i opcija koja prikazuje izglede za sljedeće dane te što bi moglo prijetiti alergičarima. Prognoza prema satima prikazuje i detalje o količini oborina, vjetru te temperaturi. 

Yr.no


Dizajn joj nije jača strana, ali ovu norvešku aplikaciju mnogi rado koriste jer ima jedan od najboljih prognostičkih modela. Prognozu ne prikazuje po satima, već po blokovima od nekoliko sati, a minus je i što ne vidimo koja je najniža temperatura, no to sve nadoknađuje višednevnom detaljnom prognozom. 

Weather Underground


Popularna aplikacija kao izvor za svoju bazu podataka koristi oko 200.000 mjernih postaja raznih entuzijasta. Samo sučelje je jednostavno i pregledno s najvažnijim podacima odmah u vrhu ekrana. Tu su i podaci za sljedećih pet dana. Prognoza je podijeljena u pločice i možete ih prilagoditi sebi i ukloniti one koje ne trebaju na vašem području, poput uragana. Velik adut ove aplikacije su upozorenja koja povlači iz MeteoAlarma koja izdaju profesionalni meteorolozi pa tako možete odmah vidjeti koliko je kiše palo i koliko je još možemo očekivati sljedećih sati. 

Sve su ove aplikacije dostupne za iOS i Android uređaje. Koja je vaš favorit kad želite znati kakvo nas vrijeme čeka?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle